Yacht > Články > Závody >

Windsurfing znovu na Vltavě

07.09.2020 |
Závody, Aktuality

V posledních letech zažívá klubový windsurfing znovuzrození. Nejen lokálně, ale i na celorepublikové úrovni. Windsurfařům se podařilo opět zapojovat mládež do tréninkových programů, organizovat velké závody s mezinárodní účastí a v neposlední řadě se mezi nimi najde řada jezdců s olympijskými ambicemi.

Jak ale s touto krásnou odnoží jachtingu začít? Kromě individuálního přístupu a ježdění s rodinou nebo kamarády, je možné zapojit se do tréninkových programů některých jachtařských klubů. Jedním z takových je od letošní sezony také pražský Yacht Club CERE.

"Windsurfing chápeme jako důležitou součást jachtařského sportu a chceme mu dát šanci i v Praze.", říká generální manažer YC CERE, František Bauer. Na tom teď pracuje také společně s velkým propagátorem a úspěšným aktivním windsurfařem Patrikem Hrdinou, který reprezentoval tento sport na OH v Barceloně a v roce 1992 a v Atlantě v roce 1996.

Pro základní výcvik byla vybrána prkna Windsurfer LT, která jsou široká a s velkým výtlakem. Jde tedy o velmi stabilní plováky, navíc v kombinaci s relativně malou plachtou. To umožňuje trénink nejen dospělých, ale i mládeže od 50 kg hmotnosti.

"Základní představa je taková, že v Praze budeme učit základy windsurfu a s pokročilými se budeme věnovat tréninku na naší tréninkové základně na Nechranicích, kde jsou lepší větrné podmínky. S tím, jak se bude zvětšovat naše windsurfařská základna, chceme postupně rozšířit flotilu prken i o specializované mládežnické a olympijské plováky."

Více informací o tréninku windsurfu přímo na stránkách www.cere.cz.

Text: Eva Vrabcová

Foto: YC CERE



PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI