Yacht > Články > Závody >

Vendée Globe |Dramatických situací přibývá

04.12.2020 |
Závody

Posledních několik dní bylo v závodě Vendée Globe dramatických. Začalo to poškozením kormidla Alex Thomsna na lodi Hugo Boss. Ten míří do Kapského Města.

Pak následoval poškození lodě PRB a její rychlé nouzové opuštění potápěcíc se lodě Kevinem Escoffierem a jeho následná záchrana ostříleným kapitánem Jeanem le Cam.

Následně došlo k poškození lodí ARKEA PAPREC Sébastiena Simona (foil a strukturální poškození části trupu) a Initiatives-Cœur, Sam Davisové (kýl a take strukturální poškození okolo kýlu. Všechny tři poškozené lodě směřují k Jižní Africe.

Na palubu lodě Yes We Cam, kde jsou nyní zachráněný Kevina Escoffier a jeho zachránce Jeana Le Cam zavolal přes Skype francouzský prezident Emmanuel Macron, který poděkoval Jeanu Le Cam za jeho pomoc řekl: "Zpráva mě uklidnila. Jsem Jeanův fanoušek. Takže jsem mu chtěl říct klobouk dolů. Jsme nesmírně hrdí na Kevina a vás a na celou rodinu a na to, co jste udělali." Řekl Macron.

Stále se plánuje vysazení Kevina Escoffiera na loď francouzského námořnictva, fregatu Nivose, která by se mohla setkat s Yes We Cam poblíž Crozetu nebo Kerguelens, ale zatím to nebylo. Pokud se to nepovede v této oblasti, mohlo by to být u Nového Zélandu.

Více informací naleznete na www.vendeeglobe.org



PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena