Yacht > Články > Závody >

Regata Elba 2021

17.11.2021 |
Závody, Lodě

Na přelomu září a října uspořádala charterová společnost Vltava Sailing tradiční regatu O Napoleonův klobouk. Trasa etap byla stavěna tak, aby flotila během závodu obeplula celý ostrov Elba. Přihlášeno bylo sedm lodí, ale na start první etapy se kvůli nepřízni počasí a silnému větru nestihlo několik lodí dostat. Z toho důvodu byly na startu jen srovnatelné lodě v délkách okolo 45 stop.

Start první etapy byl před přístavem Porto Azzuro a trasa směřovala na jižní mys ostrova. Etapa byla nazvána sprinterská se střední sílou větru přesně zezadu. Vyžadovala pečlivou práci s plachtami a volbu směru plavby. Etapu vyhrála posádka Pavel Synek, těsně před posádkou Losertovy děti.

Druhá etapa vedla od mysu Capo di Poro k přístavu Marina Marciana. Během etapy se vystřídaly různé směry větru, díky čemuž byla velmi zajímavá. Vyhrála posádka Kozlíci před Losertovými dětmi.

Třetí etapa musela být ukončena u otočného bodu San Andrey. Přestalo totiž úplně foukat. Vítězem se stala posádka Losertovy děti před posádkou Kozlíci.

Čtvrtá etapa vedla od Punta Falcone kolem ostrova Palmaiola s cílem před věží Rio Marina. Foukalo slušně s poryvy až 35 uzlů. Etapu vyhráli Kozlíci před Losertovými dětmi. Večerní vyhlá šení výsledků proběhlo důstojně v rybí restauraci s výbornými specialitami. Regata skončila těsným vítězstvím posádky Losertovy děti před posádkou Kozlíci. Všichni jachtaři byli s regatou velmi spokojeni a těší se na příští ročník.
Ten odstartuje z Lefkády po Jónských ostrovech opět na přelomu září a října.

Tak se těšíme.

www.vltava-sailing.cz

Text a foto: Vladimír Křepelka



PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena