Yacht > Články > Závody >

Na cestě do Tokia |Dominika Vaďurová a Sára Tkadlecová

11.10.2019 |
Závody

Dominika Vaďurová a Sára Tkadlecová závodí na olympijském skiffu 49erFX. V prosinci je čeká na Novém Zélandu kvalifikace do Tokia. V jachtuklubu Toušeň, za který posádka závodí, jsme si povídaly nejen o tom, co je letos čeká.

Jaké bylo léto?

Dominika: Po Kieler Woche jsme léto začalydvoutýdenním tréninkovým kempem s Dánkami, Švédkami a Němkami v Aarhusu. Bylo pro nás velmi přínosné jezdit s nejlepšími posádkami na světě, dozvědět se od nich, jak dělají různé věci, a vše si vyzkoušet.

Sára: Náš trenér Gašper Strahovnik to domluvil s dánskou trenérkou Jenou Hansen, která ještě loni byla aktivní závodnicí. Všichni na nás byli milí a byli rádi, že tam s nimi jsme. Byl to opravdu skvělý trénink. Navíc podmínky v Aarhusu jsou velmi podobné těm, které nás čekají na Novém Zélandu. Může tu být jak slabá mořská bríza do 10 uzlů nebo velmi silný vítr kolem 25 uzlů a obrovské vlny anebo naopak offshore, který se stáčí zprava doleva.

Dominika: Na Novém Zélandu je k tomu všemu navíc ještě proud, který budeme muset zmapovat.

Sára: Také nás naše dvě italské kamarádky pozvaly na trénink na Lago di Iseo, to bylo velmi příjemné. Krásně se o nás staraly a jeli jsme tam také závod pro všechny třídy, něco jako Lipno maraton, který se jel kolem všech ostrovů na jezeře, a skončily jsme druhé.

Jak vycházíte se slovinským trenérem?Sedli jste si?

Dominika: My s ním i bydlíme, jsme spolu celou dobu, takže si od sebe rádi odpočineme. Ale stále pracujeme jako tým a jde nám to dobře. Jinak by to ani nešlo.

Celý rozhovor s nadějnými mladými jachtařkami si můžete přečíst v říjnovém vydání časopisu Yacht. 

Text: Eva Skořepová

Foto: Sailing energy a archiv týmu



PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI