Yacht > Články > Technika >

Jaké jsou ideální chytré hodinky na plavbu? |Hlavně (vodě)odolné!

23.10.2020 |
Technika

Obliba chytrých hodinek během pandemie COVID významně roste. V období, kdy jsou uzavřena fitness centra, jsou často nepostradatelným pomocníkem při domácím posilování i venkovním tréninku. Na trhu naleznete nepřeberné množství smartwatchů, které se liší výdrží baterie, designem, nabídkou sportovních režimů a v neposlední řadě také cenou. Podle čeho byste měli vybírat parťáka pro příští plavební sezónu, který vás během zimy navíc udrží v kondici?

1. (Vodě)odolnost na prvním místě

Pro každého vášnivého jachtaře je nejdůležitějším kritériem pro výběr chytrých hodinek jejich voděodolnost. Nejen, že potřebujete zařízení, které bude fungovat, i když vás čas od času zchladí mořská vlna, ale také když si půjdete zaplavat i ve slané vodě. Výrobci tento aspekt neopomíjejí a u většiny nabízených produktů najdete garantovanou voděodolnost až do 50 metrů. Určitě si ale před koupáním nezapomeňte vyměnit kožený řemínek za silikonový. Při výběru hledejte také zařízení, které bude vyrobeno z odolného materiálu, aby se vám displej hned nepoškrábal.

2. Zabudovaný kompas a hlášení o změně počasí

Také už se vám stalo že modrou oblohu znenadání zatáhla černá mračna? Chytré hodinky již dnes umí předpovídat počasí a při náhlé změně atmosférického tlaku navíc upozorní na blíží se bouři. Kompas přímo na hodinkách zase umožní více členům posádky kontrolovat kurz bez ohledu na to, kde se lodi se zrovna nacházejí.

3. Výdrž baterie

Ať už se plavíte po Jadranu, v Karibiku nebo na Slapech, potřebujete hodinky, které vydrží více než pouhý den na jedno nabití. Naštěstí, na trhu dnes již naleznete přístroje, které s přehledem vydrží i tři týdny bez nabíjení.

4. Na vzhledu (ne)záleží

Někteří lidé upřednostňují praktičnost před designem. Jiní zase chtějí přístroj, který bude na zápěstí hlavně dobře vypadat, a další hledají kombinaci obojího. Je to o vkusu. Ve všech případech je však důležité, aby se hodinky příjemně nosily, byly lehké a nedráždily pokožku při používání.

5. Buďte ve spojení s okolním světem i na moři

Při plavbě zajisté oceníte možnost přijímat hovory a další notifikace přímo na hodinkách. Celá řada chytrých hodinek už má zabudovaný mikrofon a reproduktor, které vám ušetří potíže s hledáním a vytahováním telefonu.

HONOR Watch GS PRO, chytré hodinky bez kompromisů


Hledáte hodinky, které zvládnou náročný trénink i týdenní plavby bez nutnosti dobíjení? Nové outdoorové hodinky HONOR Watch GS Pro s ciferníkem z nerezové oceli splňují vojenský standard MIL-STD 810G, a zvládnou tak i ty nejnáročnější podmínky včetně slané vody. Hodinky jsou voděodolné až do hloubky 50 metrů, takže si s nimi můžete jít v pohodě zaplavat. Při běžném používání vám bez dobíjení vydrží až 25 dnů, při zapnuté GPS téměř 2 dny. Hodinky monitorují více než 100 sportovních režimů včetně veslování, jachtingu, kanoistiky nebo surfování. Jsou k dostání za příznivou cenu 6 499 Kč.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena