Yacht > Články > Technika >

Jachtařské hodinky |které zobrazí námořní mapu

25.06.2020 |
Technika

Přemýšleli jste, jaké vlastnosti by se vám u jachtařských hodinek v ideálním případě líbily? Přiznám se, že jsem si ani zčásti nedokázal představit, co vše je dnes možné. Nové jachtařské hodinky Garmin Quatix6 jsou ukázkou současných technologických možností. Čekají na vás podrobné námořní mapy,GPS navigace, pokročilé bezpečnostní funkce a řada dalších užitečných funkcí,díky kterým nebudete chtít hodinky sundat z ruky.

Americkou značku Garmin není potřeba jachtařům představovat. Do jejího portfolia patří námořní elektronika, od sonarů, GPS plotterů, autopilotů až po námořní audio nebo tzv. nositelná zařízení, mezi něž se řadí i chytré jachtařské hodinky. První verze hodinek Garmin Quatix byla představena v roce 2013 a nové Quatix6 jsou jejich čtvrtou generací.Mapy, navigace a jachtařské funkce. U nové generace Garmin poprvé uvedl možnost zobrazení podrobných námořních map přímo na displeji hodinek. Se zobrazením map na hodinkách má Garmin zkušenost, ale námořní mapy pro ně uvolnil vůbec poprvé.Hodinky mají oproti námořním plotterům velmi omezenou velikost displeje, ale i přesto je mapa na displeji užitečná. Její přínos je především v tom, že ji máte na palubě nepřetržitě na očích.

Více informací najdete v červnovém vydání magazínu Yacht. 

Text a foto: Garmin


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena