Yacht > Články > Technika >

FENIX HM51R RUBY V2.0 |Spolehlivý parťák na moři

12.08.2022 |
YACHT, Technika

Mezi nezbytným jachtařským vybavením, jako je například záchranná vesta, navigační pomůcky a kvalitní oblečení, by rozhodně neměla chybět spolehlivá a odolná čelovka. Hodí se nejen pro běžnou kontrolu okolí při práci na lodi v průběhu nočních plaveb a na kotevních hlídkách, ale i při opravách a inspekcích uvnitř jachty, kde se nedá spolehnout pouze na běžné lodní osvětlení.

S ohledem na náročné prostředí, jakým moře bezpochyby je, kladou jachtaři velký důraz na spolehlivost a výdrž čelové svítilny. Jako její nejdůležitější vlastnosti tak hodnotí zejména odolnost proti vodě, oxidaci a mechanickému poškození. Neméně důležitá je i doba, po kterou čelovka vydrží svítit, stejně jako možnost přepnout ji do několika režimů a eventualita střídání bílého a červeného světla. Zajímavou volbou tak pro ně může být čelová svítilna HM51R Ruby V2.0 od renomovaného světového výrobce čelovek a ručních svítilen Fenix, která všechny vyjmenované nároky splňuje. Produkty této firmy používají nejen jachtaři, ale také například záchranné složky, armáda, speleologové a všichni ti, kteří upřednostňují kvalitu a spolehlivost před levným kompromisem jiných značek.

Čelovka má válcovité tělo vyrobené z pevné hliníkové slitiny, které je za pomoci spony uchyceno v držáku na pásku, jenž slouží k pohodlnému upevnění na hlavu, a to i díky nastavitelné délce. Popruh je opatřen na vnitřní straně silikonovým proužkem, který slouží k tomu, aby pevně přilnul k hlavě a neklouzal z ní. Velice příjemné na čelovce je to, že má dostatečně velký gumový spínač, takže jej bez problému na první pokus najdete. Při jeho krátkém stisku se navíc aktivuje dioda stavu nabití akumulátoru, díky které snadno zjistíte, zdaje potřeba světlo dobít, a nemůžete se tak ocitnout ve svízelné situaci, kdy vás čelovka nechána holičkách a přestane svítit. Velice praktickou funkcí je také to, že při dlouhém stisku spínače se rozsvítí poslední navolený světelný mód a dalším krátkým stiskem přepnete čelovku do výkonnějšího světelného režimu. Jachtaři jistě ocení i červené světlo, které ve vypnutém stavu aktivujete krátkým rychlým dvojitým zmáčknutím spínače...

https://www.kronium.cz/

Celý článek najdete v letním dvojčísle Yacht 7-8/2022, který je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI