Yacht > Články > Plavby a revíry >

Útěk do Pacifiku |Tentokrát na palubě katamaranu Lagoon 55

08.08.2021 |
Plavby a revíry, Lidé

Pamatujete si na sérii dokumentů Útěky do přírody na obrazovkách České televize, kdy jsme se spolu s týmem Escape to Nature mohli vydávat do exotických koutů naší krásné Země? S autory projektu, filmaři a fotografy Liborem Špačkem a Petrou Doležalovou jsme objevovali podmořský svět, džungli a zvyky domorodých obyvatel na místech, jako jsou Kostarika, Maledivy, Mauricius, Svatá Lucie, Francouzská Polynésie, Papua Nová Guinea a Vanuatu. Po desítkách ocenění z mezinárodních filmových festivalů se nyní pod hlavičkou společnosti chystá filmový projekt Escape to Pacific (Útěk do Pacifiku), zaměřený na poznávání a ochranu podmořského světa na odlehlých ostrovech Tichého oceánu.

Na základě předchozích zkušeností z natáčení právě v Pacifiku se tvůrčí tým podrobněji zaměří na ostrovy tichomořské oblasti zvané Melanésie. V hledáčku mají Papuu Novou Guineu, Šalamounovy ostrovy, Vanuatu, Novou Kaledonii a Fidži. Na pět let se vzdálené korálové útesy stanou pro tým Escape to Nature tvůrčí základnou. Díky podpoře společnosti ALTUMARE už měli možnost vyzkoušet novou techniku při plavbě na Lagoonu 52 z jejich základny v Řecku. Pro další projekt se tým rozhodl valtuyužít nový model katamaranu Lagoon 55. ALTUMARE se tak stalo jedním z hlavních partnerů.

Libor Špaček k projektu říká: "Takovouto expedici však rozhodně nezvládneme sami! Abychom se s vámi mohli o všechny zážitky podělit, tým se rozšiřuje a svoji účast přislíbila i řada zahraničních filmařů, herců, vědců a mořských biologů.

Pojďte spolu s námi upozornit na důležité ekologické problémy oceánů, jako je jejich znečištění oceánů, vymírání druhů či nadměrný neregulovaný rybolov. My vám přineseme jedinečné záběry z podmořského světa, příběhy členů týmu, názory vědců a dalších odborníků na dopady a vlivy civilizace na život v oceánu související se změnou klimatu a narušením biodiverzity. Zprostředkujeme vám nahlédnutí do míst, kde dosud nikdo nefilmoval a která si zachovala svou původní netknutou krásu. Zveme vás rovněž do galerie projektu Escape to Nature, která je zároveň první výstavou na světě, jež dokázala přenést virtuální realitu ve fotorealistické kvalitě do speciálních virtuálních brýlí Oculus Quest...

Více informací o projektu naleznete na www.escapetonature.euwww.altumare.cz


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI