Yacht > Články > Plavby a revíry >

Na domácích vodách

25.06.2020 |
Plavby a revíry

Je vaše letní dovolená u moře v ohrožení? Nezoufejte. Věřte, že i Česká republika má co nabídnout. Pobyt na vodě si i u nás můžete užít opravdu dostatečně, načerpáte dobrou náladu a uvidíte spousty krásných míst.

Vždyť jen ve Středočeském kraji je dnes více než 200 km vodních cest,a to nepočítáme samostatné vodní plochy, na kterých se dá rovněž plout. Většinu z těchto vodních cest tvoří vltavská kaskáda s proslulými rekreačními plochami, jako jsou Slapy nebo Orlík. Ale za návštěvu stojí i jižnější části Vltavy včetně Hluboké nad Vltavou a dalších atraktivních míst na Vltavě jižně od Prahy. Velkým zážitkem je plavba na hladině "českého moře" Lipna. Ani proplout Prahou směrem na sever k Labi ale není od věci a i zde má okolí Vltavy rozhodně co nabídnout.

Další důležitou lokalitou je labská vodní cesta.Kromě nejatraktivnějších míst kolem Hřenska,s možností plout až do Hamburku, má hodně co nabídnout i střední Labe v oblasti Pardubic,Kolína, Poděbrad, Brandýsa nad Labem a Staré Boleslavi. Kokořínsko a Mělnicko jsou přímo malebnými úseky našeho největšího toku.

Nicméně Česká republika není jen o Vltavě a Labi. I na dalších řekách, jako je například Berounka,Morava, Ohře nebo nádrže Hracholusky,Rozkoš, Vranov, Nové Mlýny, Brněnská přehrada a dokonce třeba na Máchově jezeře mohou plout lodě poháněné spalovacím motorem.

Více informací se dočtete v aktuálním vydání časopisu Yacht.

Text: Zdeněk Novák

Foto: Zdeněk Novák, Daniel Guryča a www.hondamarine.cz


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena