Yacht > Články > Plavby a revíry >

Müritz |MALÉ MOŘE TÉMĚŘ ZA ROHEM

16.01.2023 |
Plavby a revíry

Obliba dovolené na lodi nepřetržitě roste a nedávná pandemie tento obor ještě akcelerovala. Jenom v Německu se například zájem o kapitánské licence v posledních dvou letech zvýšil každý rok o dvacet procent. Ale pronájem lodě nemusí nutně probíhat na Jadranu. Německé vodní cesty stojí rozhodně také za to. A oblast kolem jezera Müritz může poskytnout i to, proč jezdí lidé k moři. Tedy koupání v čisté vodě. S tím rozdílem, že není slaná. Ovšem pokud byste zvolili jiný termín než první týden v říjnu. To už bylo na koupání docela chladno.

Z široké nabídky firmy Kuhnle-Tours jsme vybrali robustní ocelovou loď, která svým vzhledem může připomínat historický parníček. V jejích útrobách jsme ale našli pohodlné kajuty a moderní techniku. Většinu lodí na těchto vodních cestách je možné říditi bez kapitánského průkazu. Zkušený pracovník firmy Kuhnle-Tours zajišťuje při předání důkladné zaškolení. Vzhledem k termínu nemáme v plánu koupání, chystáme se poznat nejen samotnou vodu, ale i zajímavosti po okolí. Cesta z Prahy trvá necelých pět hodin po dálnici na Drážďany, Berlín a Rostock. Mimo dálnici je nutné jet až posledních dvacet kilometrů. To je příjemné zjištění. Po převzetí lodě a jejím vyzkoušení na vodě se hned nevydáváme na plavbu. V říjnu je přeci jenom brzy tma, a tak využíváme služeb sympatické přístavní restaurace, která funguje i v tomto pozdním čase na rozdíl od plážového baru, a první noc zůstáváme na místě. Kromě charterové báze Hafendorf Müritz je ve městě Rechlin také velká marina pro soukromé lodě a jachty, jeřáb, servis a všechny potřebné služby.

Celou plavbu Meklenburskem a Dolním Pomořanskem po vodě najdete v zimním dvojčísle Yacht 12/2022- 1/2023, které je možno zakoupit v tištěné či digitální podobě ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI