Yacht > Články > Lodě > Testy >

JEANNEAU YACHTS 65 |Ještě větší, ještě luxusnější

18.11.2022 |
Testy, Plachetnice
Testy

Vlajková loď tradičního francouzského výrobce měla svoji premiéru pro média již v březnu letošního roku v Cannes a tam byla také v září představena veřejnosti. Rádi jsme využili pozvání a díky pochopení firmy FAS Yachting přinášíme dojmy z paluby této vpravdě majestátní jachty.

Už první dojem je velmi silný. Pětašedesátka totiž stála bokem u nízkého mola, a tak vynikla výška jejího boku a celková velikost lodě naplno. Tentokrát se pojďme na interiér a podpalubí podívat odzadu. V nabídce jsou dvě varianty uspořádání zadní části, buď se dvěma kajutami, nebo tak jako v našem případě s jednou majitelskou kajutou, která zabírá celou šířku lodě a nechybí v ní sofa, opravdu velké dvojlůžko, pracovní stůl, knihovna, místo pro televizi nebo koupelna s toaletou, umyvadlem a odděleným sprchovým koutem. Jako nevýhodu spatřuji všudypřítomné schody a také to, že kokpit má majitel přímo nad hlavou, tím pádem by se mohlo stát, že bude rušen, pokud v kokpitu bude větší společnost. Ve střední části je na levoboku umístěna kuchyně, za kterou může být buď úložný prostor, nebo denní toaleta, jestliže se na palubě počítá s hosty a větší společností, byť jen na denní vyjížďky či v marině. Přes kuchyň je také v tomto uspořádání vstup do majitelské kajuty. Na pravoboku se nachází buď klasický navigační stůl s křeslem a úložnými prostory, nebo další kajuta s palandami. V salonu je na pravoboku velký rozkládací stůl, který je možné spustit dolů, a vytvořit tak kromě jídelní varianty i uspořádání pro odpolední kávu, nebo jej spustit úplně dolů, čímž vznikne velká odpočinková zóna. Na levoboku je pohodlné sofa. Uspořádání kajut v přídi umožňuje opět vybírat ze dvou variant. Na testované lodi byly dvě kajuty situované zrcadlově proti sobě, každá s vlastní koupelnou vpředu. Přes tu pravou se dalo vstoupit do skipperské kajuty, kterou je možné objednat za příplatek. Je v ní jedna palanda, toaleta a sprcha. Při majitelském používání lze tento prostor vyhradit pro uložení plachet a dalšího vybavení.

TEST plachetnice najdete v aktuálním vydání Yacht 11/2022, které zakoupíte v tištěné i digitální podobě ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI