Yacht > Články > Lodě > Testy >

GARMIN MARQ CAPTAIN |Maximálně funkční, maximálně stylové

30.04.2021 |
Testy
Testy

Firma Garmin není ve světě navigací ani ve světě sportovních funkčních hodinek žádným nováčkem. Poměrně nedávno představený model MARQ Captain ale definitivně zbořil hranice mezi těmito dvěma světy. Hodinky jsme testovali v Chorvatsku jak na kajutové plachetnici během regaty v okolí Murteru, tak na motorovém člunu u Opatije.

Prakticky jsme ověřili, že splňují požadavky nejnáročnějších uživatelů, jsou vynikajícím pomocníkem a navíc zvyšují bezpečnost plavby. Mezi nejzajímavější funkce vztahující se k jachtingu patří regatové závodní stopky s virtuální startovní linií, funkce Muž přes palubu, alarm na utržení kotvy, ovládání autopilota, sledování trasy, navigování a mnoho dalších vychytávek. To vše zajišťují díky vestavěnému GPS přijímači. Navíc výborně vypadají.

V základním balení od Helvetia-hodinky jsou dva řemínky, jeden černý silikonový a druhý do modra zabarvený tkaný nylonový. Výměna je kvůli důmyslnému zámku jednoduchá bez použití nářadí. Je jasné, že hodinky i díky tomu nezevšední a navíc na trhu je pár dalších řemínků, které se k nim budou dobře hodit. Ciferník je velmi snadno čitelný, pouzdro hodinek je titanové o průměru 46 mm s pevnou lunetou označenou čísly. Hodinky jsou vodotěsné do 100 metrů a mají safírové sklo. K "pohonu" slouží nabíjecí baterie a napájecí USB kabel je součástí balení. Není možné vyjmenovat a představit všechny dostupné funkce a možnosti hodinek, jako je placení, čtení SMS zpráv, měření prakticky všech sportovních a outdoorových aktivit včetně tepové frekvence nebo interní úložiště pro nahrání hudby a poslech přes sluchátka vybavená technologií Bluetooth, ale zaměříme se jen na ty funkce a vychytávky, které se týkají lodí a jachtingu. Téměř nezbytnou podmínkou je spojení s chytrým telefonem a aplikací Garmin Connect, kde se dají zobrazit a vyhodnotit zaznamenané aktivity a aktualizovat software a mapy...

Celý článek o hodinkách Garmin MARQ se dočtete v aktuálním květnovém Yachtu.

Text a foto: Daniel Guryča


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI