Yacht > Články > Lodě > Testy >

CORSIVA 505 NEW AGE |Pro denní plavby

21.11.2022 |
Testy, Motorové lodě
Testy

Stává se pomalu tradicí, že se na začátku podzimu potkáme s novinkami od firmy WAVY BOATS na Orlické přehradě. Letošní testování jsme museli i kvůli počasí o pár dní posunout a udělali jsme dobře. Počasí nám totiž opět přálo a tak malou vadou na kráse byla jen nízká hladina, která dělá majitelům lodí v této pěkné části řeky Vltavy značné starosti.

První lodí, kterou vám na základě letošních podzimních testů můžeme představit, je další Corsiva, tentokrát model 505 New Age. Nový věk to tedy je, alespoň pro Corsivu a její zákazníky. Hned na první pohled je patrný důraz na kvalitu, i když se jedná "jen" o pětimetrovou loď, věnoval výrobce pozornost každému detailu. Základní myšlenka je poskytnout posádce maximální prostor při velmi kompaktních rozměrech. Za vzor tomuto modelu sloužily o poznání větší otevřené lodě, které jsou oblíbené v Nizozemsku a v dalších zemích na severu Evropy: Jak je vidět, tato koncepce s kormidelním stanovištěm vzadu uprostřed funguje i na pětimetrové lodi. Kapitán se totiž může účastnit společenského života na palubě, nesedí k posádce zády a navíc má posádku pěkně pod dozorem, což se hodí hlavně v případě dětí na palubě.

TEST motorového člunu najdete v aktuálním vydání Yacht 11/2022, které zakoupíte v tištěné i digitální podobě ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI