Yacht > Články > Lodě > Testy >

Axopar 22 Spyder |První dojmy z vody

02.02.2021 |
Testy, Motorové lodě
Testy

V roce 2014 byl představen první Axopar s označením 28, který dal trhu něco nového a velmi inovativního. Byla to chytrá kombinace modulárního prostoru paluby s dvoustupňovým hlubokým "V" trupem. Tato loď byla cenově dostupná, vypadala úplně jinak než ostatní podobné lodě a na vodě fungovala mimořádně dobře. Prodejní úspěch se ale dostavil ažo dva roky později, kdy se v roce2016 k nabídce přidaly modely Axopar 37 a Axopar 24. Od té doby dosáhl kombinovaný prodej všech tří modelů téměř neuvěřitelných tří tisíc kusů po celém světě! Nejnovějším modelem v nabídce je Axopar22, který byl uveden ve finských Helsinkách na konci listopadu 2020, a spolupracovník redakce časopisu Yacht byl u toho. Splnínová loď stejná vysoká očekávání jako ostatní modely Axopar?

Koncept "value for money"

Náklady na loď v základu jsou 49 000 EUR(včetně přívěsného motoru o výkonu 115 konía 19% daně). To se podařilo díky úsilí, které výrobce vynaložil ve snaze povzbudit více zákazníků k objevování vyjížděk na lodi s cílem, aby právě tato loď mohla být jejich první zkušeností s plavbou. Druhým důležitým cílem bylo postavit loď, kterou bude možné tahat za osobním autem na přívěsu tak, aby byly minimalizovány náklady na kotvení jen na dobu, kdy bude majitel loď skutečně využívat.

Na palubě

Verze Axopar 22 Spyder, kterou jsme testovali v Helsinkách, je otevřená. Ačkoli to může znít šíleně, že jsme takovou loď měli testovat na začátku severské zimy, nebylo to tak hrozné. Kromě toho připravuje továrna i verzi s pevnou střechou, kde půjde kormidelní stanoviště zcela zakrýt perseniky.

Celý test si můžete přečíst v únorovém vydání magazínu Yacht. 

Text: Adam Flander
Foto: Axopar


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena