Yacht > Články > Lodě > Plachetnice >

Sun Fast 30 One Design |Nový standard v oblasti plachtění

13.05.2024 |
Plachetnice

Model Sun Fast 30 One Design je výsledkem spolupráce velkých jmen námořního průmyslu, a to společnostíVPLP Design a Multiplast. Nová třicítka od Jeanneau představuje inovativní, výkonnou a všestrannou téměřjedenáctimetrovou plachetnici. Cílem tohoto projektu je učinit sportovní jachting na moři dostupnější, zábavnější a udržitelnější.

Stvořený pro závody

Na projektu spolupracovalo sdružení UNCL z Francie, Royal Ocean Racing Club z Velké Británie a Storm Trysail Club ze Spojených států amerických. Cílem bylo podpořit závody na otevřeném moři, zpřístupnit plachtění pro co nejvíce lidí a iniciovat nástup nové generace námořních jachtařů. Záštita tří velkých mezinárodních jachtařských klubů umožní lodi Sun Fast 30 One Design účastnit se závodů mezi  středozemním mořem a Atlantikem, stejně jako transatlantických závodů se smíšenými dvoučlennými i čtyřčlennými posádkami. Sun Fast 30 One Design má ambici stanovit nový standard v oblasti vícedenních závodů na moři, který je zároveň přístupný amatérům i začátečníkům. Nabízí totiž klíčové vlastnosti závodních plachetnic, jako je vynikající výkon na plachty, jednoduché ovládání a snadná přeprava díky šířce do tří metrů. Tento model, který se kompletně vyrábí ve Francii, je navíc navržen tak, aby nevyžadoval velké nároky na údržbu.

Výkon a zážitek

Plachetnice Sun Fast 30 One Design těží z nejnovějších inovací v oblasti infuzně tvarované konstrukce, která zaručuje odolnost při minimální hmotnosti. Co se týče profilu lodi, jistě vás zaujme mírně zaoblená příď, která je inspirovaná designem čistých závodních speciálů. Vybavení na palubě, jako je autopilot a elektronika, je dobře uzpůsobeno pro závodění na moři s dvoučlennou nebo jednočlennou posádkou.  

Plachetnici představujeme ve vydání YACHT 5/2024, které je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena