Yacht > Články > Lodě > Plachetnice >

Nový závodní speciál |Dehler 30 ONe Design

13.11.2019 |
Plachetnice, Lodě

Malá a rychlá loď, která aspiruje na pozici nové olympijské třídy. Její impozantní oplachtění slibuje spoustu zábavy. To je dehler 30 One Desing.

Německá firma HanseYachts, respektive značka Dehler, která pod Hanse spadá od roku 2009, přišla se skutečným žihadlem. Její nová plachetnice Dehler 30 je určen a primárně pro závodníky. Hanse má ambici prosadit ji jako novou třídu, která se stane standardem pro významné závody v námořním jachtingu, včetně plánované dvouposádkové olympijské třídy v roce 2024. Jestli sejí to podaří, teprve uvidíme. První Dehler 30 se představil na veletrhu v Cannes, druhý zatím kotví v loděnici Hanse Group v Greifswalduna břehu Baltského moře. K ambici výrobce udělat z lodě olympijskou třídu se v Cannes vyjádřil norský jachtař Knut Frostad, bývalý účastník a později šéf závodu Volvo Ocean Race: "Myslím, že je to dobrý kandidát. Olympijská loď musí být rychlá, zajímavá a kvalitní, protože musí hodně vydržet. Na olympiádu se trénuje mnoho hodin." Knut Frostad pod olympijskými kruhy také závodil, byť jen na prkně.Dnes působí jako generální ředitel společnosti Navico, výrobce jachtařské elektroniky...

Více informací se dočtete v aktuálním vydání časopisu Yacht. 

Text: Radek John

Foto: Hanse Group

 

 

 


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI