Yacht > Články > Lodě > Plachetnice >

NAUTITECH 48 OPEN |Katamaran z říše snů

10.05.2024 |
Plachetnice

Nadpis tohoto článku musíme hned trochu poopravit a upřesnit. Nautitech 48 Open je totiž katamaran, o kterém jste ani netušili, že by se vám o něm mohlo zdát. Teď už se vám o něm zdát může, jenže drtivá většina z nás stejně skončí jen u toho snu.

Za designem tohoto mořského klenotu stojí Marc Lombard a jeho tým MLYDG, který se zaměřil nejen na to, aby plavidlo dobře vypadalo. Tvůrci do designu lodi zakomponovali také nejnovější poznatky z hydrodynamiky, aby majitelé mohli zažít nejvyváženější poměr mezi výkonem při plavbě pod plachtami a komfortem v jednotlivých trupech.

Vyladěná do posledního detailu

Špičková plachetnice je podle výrobce i vyladěná do posledního detailu a kromě pohodlí a výkonu nabízí rovněž příjemný pocit za kormidlem či snadné manévrování v takřka jakýchkoliv podmínkách. Vyváženost stavby se projevuje na výšce nástavby, štíhlosti trupů, výtlaku i ploše plachet. To vše v nás už na první pohled vyvolalo pocit, že na této nové vlajkové lodi prostě není co měnit, pokud jste smířeni s poněkud omezeným výhledem od kormidla v určitém úhlu plavby. Toto uspořádání s kormidelním stanovištěm vzadu po obou stranách trupů používají i další výrobci sportovněji laděných katamaranů Excess a dalších.

Nautitech 48 Open navazuje na menší katamarany své řady, a to na 44 Open a 40 Open. Skvělým detailem jsou obrácené přídě trupů, které lodi přidávají na distingovanosti a plynulosti linií. I v tomto je patrná návaznost na menší modely.

Katamaran představujeme ve vydání YACHT 5/2024, které je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena