Yacht > Články > Lodě > Plachetnice >

LAGOON 51 |Výkon bez kompromisů

09.06.2023 |
Plachetnice

Nižší hmotnost, delší stěžeň umístěný víc vepředu a vstřícný vztah k životnímu prostředí. To jsou ve zkratce hlavní rysy katamaranu, který zvítězil na specializované výstavě katamaranů Multihull BoatShow ve Francii v hlasování odborné poroty a veřejnosti v kategorii nejlepší cruisingový katamaran roku 2023. Loděnici Lagoon, specializovanou na katamarany, asi není třeba příliš představovat. Pokud jste někdy na nějakém jeli nebo ho jen potkali na moři či v marině, nejspíš byl od nich.

Firma vznikla roku 1984 jako specializovaná divize výrobce jachet Jeanneau. V polovině devadesátých let minulého století ji převzal Beneteau. Spadá pod něj dodnes. Od svého založení vyrobila víc než šest tisíc katamaranů. Základní filozofie lodí Lagoon se příliš nemění. Nejdůležitější je luxus a pohodlí posádky. Zrovna to by však mohlo paradoxně někoho odradit. Mohl by mít totiž strach, že komfort bude na úkor plavebních vlastností. V případě nejnovějšího modelu Lagoon 51 jsou ale takové obavy liché. Konstrukční tým se zjevně zaměřil hlavně na výkon při plavbě na plachty. Loď tak bude patřit k tomu nejrychlejšímu a nejobratnějšímu, co se dá na trhu velkých rekreačních katamaranů sehnat. Lagoon ale zároveň odmítl slevit ze standardů komfortu. Model 51 je proto skvělá volba, pokud plánujete delší plavbu s větší skupinou lidí.

Katamaran představujeme v aktuálním vydání YACHT 6/2023, který je v prodeji ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI