Yacht > Články > Lodě > Plachetnice >

JEANNEAU YACHTS 55 |Unikátní prostor

01.09.2023 |
Plachetnice, Testy
Testy

Modelová řada lodí Jeanneau Yachts, zaměřená na ryze majitelské jachty, které poskytují kombinaci komfortu, rafinovaného pohodlí, snadného ovládání a dokonalé plavby, letos oslaví 20 let na trhu. Kromě nedávno představených dvou modelů s číslovkami 60 a 65 dnes tato řada dostává doslova výjimečný a unikátní dárek. Novou jachtu s označením Jeanneau Yachts 55. Jachtu, jaká tady ještě nebyla.

Přestože je tento třetí model nejmenšíma tedy pomyslným vstupním modelem mezi majitelské jachty řady Jeanneau Yachts, je ze všech bezesporu tím nejzajímavějším. Důvodem je především zcela inovativní koncept dispozice celé jachty, která nabízí soukromí, s jakým se setkáme pouze na mnohem větších jachtách nebo ještě lépe katamaranech. Také proto je nová pětapadesátka s nadsázkou označována jako monocat nebo loď s vlastností dual salon. Autorem unikátní dispozice jachty je génius lodního designu, architekt Philippe Briand, podle jehož návrhů bylo za posledních čtyřicet let postaveno přes dvanáct tisíc lodí a jehož pero se podepisuje na jachtách takových zvučných jmen, jako jsou například Wally, Perini Navi, Baltic nebo Royal Huisman.

Modelová řada Jeanneau Yachts od svého začátku cílí do segmentu majitelských lodí. Tedy lodí, které si pořizují lidé s citem pro jachting, pro něž je vlastní jachta symbolem nezávislosti a nástrojem k nakládání s tím nejcennějším, čím disponují. Časem s rodinou a přáteli na místě, kde se cítí dobře, bezpečně a v prostředí, které milují. Na moři. A přesně taková Jeanneau Yachts 55 je. Věrná duchu celé linie, tedy eleganci, vysokému výkonu a pohodlí při plavbě a trávení delšího času na moři, přináší další inovaci. Inovaci v unikátním prostoru. Po nedávném představení zmiňovaných dvou největších modelů Jeanneau Yachts 60 a 65, je model s číslovkou 55 ztělesněním doslova těch nejdivočejších snů majitelů loděnice. To je současně důvod, proč není nová padesátpětka pokračováním ani obvyklou zmenšeninou zmíněných dvou větších modelů. Jedná se o zcela novou loď a v novém provedení, které prozatím nikde jinde nenajdeme.

Poprvé jsme tuto loď mohli vidět na letošní výstavě v Düsseldorfu, kde sklidila díky svému uspořádání a konceptu zasloužený obdiv a na prohlídku se stály dlouhé fronty. Z výstavy pak první vyrobený kus putoval zpět do továrny ve Francii na konečnou kompletaci, tedy instalaci stěžně, dokončení takeláže a kompletní konfiguraci elektroniky. Prozatím poslední cesta této lodě vedla do Cannes, kde má Jeanneau trvale umístěné nejen jedno ze svých servisních středisek, ale především reprezentativní místo na testování nových modelů, které je přístupné i případným zájemcům. V Cannes jsme si novou loď také sami vyzkoušeli.

Celý TEST najdete ve vydání Yacht 9/2023, který je možný zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena