Yacht > Články > Lodě > Plachetnice >

GRAND SOLEIL 40 |Na rekreaci i na regaty

18.08.2023 |
Plachetnice

Grand Soleil 40 je plachetnice, kterých v nabídce loděnic v dnešní době moc nenajdeme. Jedná se o pohodlné plavidlo pro vícedenní výlety se vším komfortem, ale současně o téměř plnohodnotný „závoďák“. Ačkoliv by se mohlo zdát, že taková kombinace s sebou přináší spíše kompromisy, opak je pravdou, jak ostatně svými úspěchy ve sportovním jachtingu dokázal dříve představený větší sourozenec čtyřicítky, Grand Soleil 44.

Zrozena ze zkušeností

GS 40 na o něco delší verzi 44 navazuje. Jejího návrhu se ujali osvědčení a zkušení profesionálové. Design trupu si vzal na starost námořní architekt Matteo Polli, kterému zdatně sekundovalo návrhářské studio Nauta Design se svou specializací na rozvržení interiéru. Polli trupu vdechnul linie, které maximalizují výkon a plavební vlastnosti lodi. Studio Nauta Design pak navrhlo interiér, který je dostatečně komfortní a  současně nedělá žádné kompromisy při nalézání těžiště plavidla a jeho ideální hmotnosti. Novinka přebírá i ambice stát se plachetnicí, která by vyhrávala závody. Vždyť GS 44 se stala vítězem zatím posledního  mistrovství světa ORC. I GS 40 má potenciál kombinovat v sobě styl, eleganci a bezpečnost se sportovní osobností. To bylo  možné vidět už na exkluzivní světové premiéře loni na podzim v Cannes. 

Plachetnici představujeme v aktuálním dvojčísle YACHT 7-8/2023, které je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena