Yacht > Články > Lodě > Plachetnice >

DRAGONFLY 40 |Do nabídky dánské „vážky“ přibyl nový a zatím i největší trimaran

08.06.2020 |
Plachetnice, Lodě

Dánská značka Dragonfly neboli vážka je dnes již skoro synonymem pro trimarany - vždyť její historie sahá až do roku 1967. Je tedy na trhu více než 50 let. Nyní má za sebou nositel této značky, firma Quorningboats, vývoj nového projektu, který přechází do prodejní fáze.

V portfoliu se tak objevuje trimarans označením Dragonfly 40, který byl vyvíjen více než dva roky a do kterého Dánové investovali kromě peněz i mnoho hodin práce, než ho vyladili k dokonalosti. Očekávání od novinky byla velká a podle výrobce se je podařilo naplnit do puntíku. Čtveřici standardních elektrických vinšen může ovládat kapitán sám a výhodou má být i slušná úroveň stability - ostatně všimli jste si někdy etymologické podobnosti slov "vyvážení" a "vážka"?Společnost Quorning boats se chlubí tím, že zásluhou této stability, kterou u trimaranů všeobecně zajišťuje dvojice postranních trupů, je ovládání lodi skutečně snadné a kormidlo udržíte klidně jen v jedné ruce.

Více informací se dočtete v aktuálním vydání časopisu Yacht.

Text: Pavel Kreuziger

Foto: Dragonfly


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena