Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

ZODIAC MEDLINE 5.8 NEO |Nejmenší do sbírky

31.03.2023 |
Motorové lodě

Nafukovací čluny s pevným dnem, anglicky Rigid Inflatable Boats neboli RIBs, jsou v posledních desetiletích stále oblíbenější především jako tendry v přímořských letoviscích a na ostrovech.

Historie jejich vývoje a výroby ale sahá do poloviny minulého století a Zodiac jako průkopník vývoje těchto stabilních, praktických a užitečných člunů dal vlastně tomuto typu lodě jméno, které se stalo synonymem i pro čluny jiných značek. Francouzský výrobce aktuálně představil nejmenší ze své oblíbené řady člunů Medline, model s lakonickým označením 5.8, tedy číslicí, která zároveň označuje délku v metrech.

Lépe uspořádaný prostor Podle produktového manažera značky Théa Debeunneho strávili designéři výrobce více než rok jen zpracováváním návrhu designu, a to hlavně kvůli co nejlepšímu uspořádání prostoru. Předchůdce modelu 5.8 NEO, Medline 580, v této oblasti nebyl ideální. Ergonomie Medlinu 5.8 NEO je ale dotažená téměř k dokonalosti. Od uvedení obnovené řady Medline na trh a spuštění prvního člunu na vodu se její prodeje v tomto segmentu zesedminásobily. Specifický model pod šest metrů, který by na trhu dokázal lépe obstát, však v nabídce zatím chyběl. A proto na „pět osmičku“ Zodiac dosti spoléhá.

Představujeme v dubnovém vydání YACHT 4/2023, které je možné koupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena