Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

SWAN SHADOW 42‘ |Nautor’s Swan umí kromě jachet i motorové čluny

09.10.2021 |
Motorové lodě

Když se řekne Nautor's Swan, většina z nás si vybaví sportovní a luxusní plachetnice skandinávského původu. Firma založená před pětapadesáti lety Pekkou Koskenkylänem však letos ukázala, že umí vyrobit i motorový člun. Pochopitelně s odkazem na tradici značky a nejvyšší kvalitu.

Současný prezident společnosti Leonardo Ferragamo přiznává, že vedení firmy snilo o uvedení vůbec prvního motorového člunu značky už celé roky, jenže až nyní je ta příležitost, kdy je koncept konečně dotažen k dokonalosti. Člun dosahuje maximální rychlosti více než 100 km/h a díky kajutě je možné jej využít i na delší přeplavby. Designově samozřejmě nejvíce odpovídá jachtám z produkce Nautor's Swan, takže potenciální majitelé lodí, kteří si potrpí na sladěnost svého "lodního parku", mají o důvod víc upřednostnit právě tuto loď před srovnatelnou konkurencí.

Za designem stojí Jarkko Jamsen, jenž dostal zadání vytvořit něco se sportovním a zábavným duchem, aniž by přitom utrpěl další faktor, a to elegance, na kterou jsou zákazníci Nautor's Swan již zvyklí.

Swan Shadow disponuje například platformou pro plavání, kterou lze sklopit až za přívěsné motory. Počítá se vždy s trojicí motorů o výkonech do 3x 225, maximálně 3x 350 koní.

Univerzálnost celého řešení podtrhují i teleskopické pilíře střechy a pohyblivé skleněné panely, které dokáží uzavřít jinak otevřenou kajutu. Výhodou přitom je, že motorový člun je tímto způsobem možné snadno konfigurovat dle aktuálních potřeb.

Při navrhování interiéru myslel Jamsen především na účelnost, což se odráží i na celkovém vzhledu, který kombinuje dřevo s bílou barvou. Přesně tak, jak to mají rádi lidé, kteří si oblíbili skandinávský design. Podle toho, jak reagovali návštěvníci na výstavách v Cannes a v Janově, kde byl člun poprvé vystaven, to vypadá, že o něj bude zájem i přes vyšší pořizovací cenu.

www.nautorswan.com


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI