Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

Solaris Power 48 Open |Nečekaná novinka od Solarisu

24.04.2020 |
Motorové lodě

Vynikající plavební vlastnosti, spolehlivost, funkce a bezpečnost.To jsou nejdůležitější plusy čtrnáctimetrové motorové jachty Solaris Power 48 Open. A samozřejmě také pořádná dávka luxusu.

Italská loděnice Solaris Power staví motorové jachty od osmačtyřiceti do osmdesáti stop, tedy přibližně od patnácti do čtyřiadvaceti metrů. Své modely nabízí ve třech provedeních. Lodě s otevřeným kokpitem mají za jménem slovo Open. Čluny s uzavřenou kormidelnou označuje Lobster. Lodím s kapitánským můstkem říká Flybridge. Solaris Power 48 Open je tedy čtrnáctimetrová (přesně 14,35 m) jachta pro lidi, kteří chtějí trávit co nejvíc času na zdravém mořském vzduchu. Solaris model oficiálně představil teprve na loňském podzimním veletrhu v Cannes. Premiéra modelů Lobster a Flybridge stejné velikosti je naplánovaná na letošní jaro a léto. Fanoušky motorových jachet loď Power 48 Open zaujala a také dostala cenu pro evropský motorový člun roku 2020. Při čtení spojení "otevřený kokpit" si nesmíte představit loď, kde se nemáte kam schovat před deštěm. Solaris Power 48 Open má vysoký,masivní trup. Když prší, můžete si zalézt do tepla v podpalubí a obklopit se pohodlím a přepychem.

Rozkládací kokpit

Nemusíte mít obavy ani z příliš velké dávky slunečních paprsků. Kokpit chrání jednoduchá střecha, upevněná na jednom elegantním sloupku. Solaris Power 48 Open má rovnou příď, aby bylo v podpalubí co nejvíc místa. Záď je naopak lehce zkosená. Ukrývá garáž pro malý nafukovací člun. Zakončuje ji dnes už téměř povinná koupací plošina.Do kokpitu se z ní dostanete po schodech na obou stranách garáže, na jeho střechu umístil výrobce polstrovaný opalovací prostor.V zadní části kokpitu se rozkládá sezení s jídelním stolem a sedačkami. Na jejich úrovni se dají boky lodě sklopit ze svislé do vodorovné polohy. Vzniknou z nich dvě dodatečné koupací plošiny. Celý kokpit setím zvětší přibližně o pětinu. Když postoupíte ještě o kousek dál dopředu, narazíte na konzolu, z níž se tyčí sloupek podpírající stříšku. Uvnitř konzoly najdete kompletně vybavenou kuchyňskou linku s ledničkou,sporákem, dřezem a barem. Ještě víc vepředu se pak rozkládá prostor pro kormidelníka a jeho spolujezdce, kteří mohou být dva. Přesněji řečeno, může jich být klidně i víc...

Více informací o Solarisu Power 48 Open se dočtete v dubnovém vydání Yacht magazínu.

Text: Radek John

Foto: Solaris


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI