Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

Sanlorenzo vstupuje na náš trh

03.03.2020 |
Motorové lodě

Prestižní italská loděnice Sanlorenzo nově nabízí přímou podporu českým a slovenským zákazníkům a za oba trhy zodpovídá Tomáš Kapička, majitel firmy Altumare.

Na výstavě boot v Düsseldorfu značka Sanlorenzo představila jednu z největších lodí letošní výstavy - SL96 Asymetric. Při její prohlídce jsme se setkali se Stephanem Kohlem, který je obchodním ředitelem společnosti Sanlorenzo Adria, a Tomášem Kapičkou, který má na starosti prodej a podporu.

Stephan Kohl Director Sales Sanlorenzo Adria

Kam až sahají kořeny značky Sanlorenzo?

Sanlorenzo staví špičkové motorové jachty od roku 1958. Sanlorenzo je exkluzivní značkou, která vyrábí jen omezený počet kvalitních jachet vždy stavěných přesně na míru a potřeby klientů. Každá vyrobená jachta je navr hována a stavěna podle konkrétních požadavků, stylu a individuálních přání budoucích majitelů.

Co je hlavní náplní vaší firmy, jaké lodě vyrábíte a jaké služby svým klientům nabízíte?

Sanlorenzo vždy navrhovalo a uvádělo na trh jachty nadčasového stylu, který lze považovat za klasický a který nepodléhá krátkodobým módním trendům ani výstřelkům. Naším posláním je být loděnicí plnící cíle jachtařů, kteří přesně ví, co chtějí. Být místem, kam si přijdete splnit svoje sny, spolupracovat na návrhu jachty, kterou vyrobíme a jejíž kvality prověří čas a moře. Naším posláním je být referenční firmou pro návrh a výrobu jachet a megajachet v té nejvyšší dostupné kvalitě. Hlavní službou, kterou nabízíme svým klientům, je zhmotnění jejich snů, pokud se jachet a megajachet týká.

Co považujete za klíčové okamžiky v historii firmy?

Výroba jachty Sanlorenzo vyžaduje hodně času a úsilí, proto je loděnice schopna uspokojit jen asi 45 zákazníků ročně. Za více než půlstoletí existence firmy jsme vyrobili přes 950 jachet a každá z nich se liší, nenajdete ani dvě stejné. Od roku 2005, kdy se současný ředitel loděnice Massimo Perotti stal většinovým akcionářem, se začíná psát úspěšný příběh, který je v oblasti stavby jachet na míru zcela ojedinělý. Loděnice si zakládá na schopnosti přizpůsobit každou jachtu požadavkům zákazníků, a přitom rychle roste jak nabídka typů jachet, tak počet vyrobených kusů. V průběhu osmi let vystoupala značka Sanlorenzo v prestižním žebříčku Global Order Book, který každoročně sestavuje Showboats International, až na aktuální druhé místo mezi 20 nejlépe hodnocenými výrobci jachet delších než 24 metrů.

Celý rozhovor si můžete přečíst v březnovém vydání časopisu Yacht.

Text: Marek Bylnický

Foto: Libor Špaček

 

 


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI