Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

RIVA 56 RIVALE |Sedmnáct metrů italského stylu

24.10.2021 |
Motorové lodě

Rychlost sedmatřicet uzlů, nápaditě řešené interiéry a smysl pro detail. To je ve zkratce motorová jachta 56 Rivale. V konkurenci se určitě neztratí.

Italská loděnice Riva je u pamětníků známá hlavně krásnými mahagonovými motorovými čluny. Už dvacet let se však soustředí na stavbu laminátových lodí. Kromě malých člunů zvládá i plavidla opravdu velkých rozměrů. Má dokonce divizi superjachet. Vypouští do světa padesátimetrové bumbrlíčky. Těm se však můžeme věnovat někdy příště. V tomto čísle YACHTU představíme sedmnáctimetrový motorový člun 56 Rivale. Ani v jeho případě se nedá mluvit o malé lodi. Přece jen to ale není takový obr jako některé jiné položky v nabídce Rivy. Loď spadá oficiálně do kategorie Open. Znamená to, že se drží základního designu otevřeného člunu. V jejím podpalubí však najdete prostorný salon a tři plnohodnotné kajuty. Loď za to platí poněkud masivní siluetou. Při pohledu z boku má víceméně klasické tvary. Na bocích zaujmou velká asymetrická okna z tmavého materiálu.

Kokpit chrání před mořskou vodní tříští elegantní zkosené sklo. Sahá daleko k zádi, odhadem do čtvrtiny délky lodě. Navigační vybavení nese standardní spoiler. Výrobce nabízí dvě jeho varianty. Buď jednoduchou, nebo prodlouženou ve stříšku, která stíní kokpit. Druhá možnost působí praktičtěji. I se stříškou zůstane na lodi dost místa, kde se majitel i hosté můžou opalovat na slunci.ak ale říkali staří latiníci: De gustibus non est disputandum. Varianta bez stříšky si určitě své kupce najde.

Dřevo, kde to šlo
Návrh kokpitu i paluby zjevně vedl záměr, aby pokud možno nic nepřekáželo volnému pohybu. Zdá se, že se ho podařilo naplnit. Kormidelnická stanice s navigačními přístroji sedí na pravoboku. Naproti ní se na levoboku rozkládá pohovka ve tvaru písmene L. Kormidelník má k dispozici bytelné křeslo. Za ním stojí bar z leštěného tmavého dřeva. Naproti baru pak trůní další levoboční sedačka ve tvaru L, tentokrát vybavená i malým stolkem. Když popojdete ještě o kousek na záď, dostanete se k polstrované opalovací ploše...

Text: Radek John
Foto: Riva

www.riva-yacht.com


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena