Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

Merry Fisher 695 Série 2 |Vše důležité na palubě

20.01.2021 |
Motorové lodě

Kdyby lodě byly psi, nový motorový člun Merry Fisher 695 Série 2 od Jeanneau by byl určitě mops. Je krátký, zavalitý a roztomilý. Zdání ale klame. Dokáže podat slušný výkon.

Francouzská loděnice Jeanneau představila novou mutaci svého motorového člunu Merry Fisher 695 Série 2. Hlavním zdrojem inovací a zlepšení byly zkušenosti a také požadavky zákazníků. Sešlo se jich tolik, že Jeanneau přestavěl úplně všechno od paluby nahoru. Loď má na délku šest metrů a 71 centimetrů. Tvarem jde o klasický rybářský člun s jedním závěsným motorem a uzavřenou kormidelní kajutou. Výrobce ale nepočítá zdaleka jen s rybařením. Loď se hodí třeba pro společnou dovolenou manželského páru. Je navržená tak, aby se dala relativně snadno vozit za autem. Váží jen něco málo přes 1,6 tuny. Měla by se bez velkých problémů vejít do garáže, na dvůr nebo zahradu. Trup má průřez ve tvaru písmene V. Člunu to dodává stabilitu ve vlnách a uspokojivé manévrovací schopnosti. Optimalizace tvaru trupu zajišťuje snížení spotřeby paliva při delších přejezdech.

Volitelné bimini

Loď má na zádi po stranách motoru dvě koupací plošiny. Do kokpitu se vstupuje z té pravoboční. Je vybavená i krátkým žebříkem. Kokpit je vzhledem k velikosti člunu poměrně prostorný. Na levoboku se rozkládá rozlehlé polstrované sezení ve tvaru písmene L s jídelním stolem. V případě potřeby je možné ho změnit v opalovací plochu. Samozřejmě sena ní nemusíte jen opalovat. Můžete se na ní válet, i když je zataženo, a třeba číst knihu nebo noviny. Ke střeše kabiny je na přání možné namontovat sadu bimini, která celý kokpit může nejen zastínit, ale také uzavřít. Na přední palubu se dá z kokpitu projít po obou bocích lodě. Před nechtěnou koupelí vás přitom chrání zábradlí z leštěného kovu. Sahá přibližně do dvou třetin délky člunu a na přídi je přerušené. Přední palubě dominuje velká lukna, která přivádí vzduch a světlo do podpalubí. Kotevní naviják na přídi je elektrický, což začíná být i u této velikosti lodě standardem...

Celý článek o motorovém člunu Merry Fisher 695 Série 2 si můžete přečíst v aktuálním dvojčísle magazínu Yacht.

Text: Radek John

Foto: Jeanneau


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI