Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

MAREX 360 CABRIOLET CRUISER |Pro pohodové léto nejen na severu

17.03.2023 |
Motorové lodě

Na prohlídku této zajímavé jachty nebylo začátkem roku nutné jezdit na Boot do Düsseldorfu. Aktuálně totiž "kotví" v showroomu firmy Bychl Yacht Centrum ve Vestci u Prahy, kde jsme ji i my podrobili důkladné prohlídce. Po menším Sun Cruiseru 310 je to již druhá loď této značky, kterou jsme měli příležitost vidět v České republice. A podle vyjádření Miloše Bychla ne poslední.

Ve Skandinávii mají jachty rádi, i když zde pro ně mají poněkud zkrácenou sezonu. Marex 360 Cabriolet Cruiser (CC) je motorová jachta klasické koncepce, která staví na úspěchu předchozí generace. Model 360 CC vychází z jachty 350 CC, z níž si přebírá i některé původní prvky a implementuje je v modernizovaném provedení.

Revoluce v trávení času

Ona slova o klasické koncepci jsou pravdivá jen zčásti. U 360 CC je hlavní obytný prostor umístěn na hlavní palubě, která může být podle potřeby díky řešení střechy buď zcela nebo částečně otevřená nebo kompletně uzavřená. Jedná se o revoluční řešení pro ty, kteří chtějí trávit čas spíš na palubě než v podpalubí. Designéři se tentokrát zaměřili na co nejlepší využití prostoru kokpitu, kam se jen okolo stolu vejde deset lidí. To je vzhledem k velikosti lodi dost slušný počet.

Důraz je kladen na luxusní posezení, ale i chytré řešení skladování. Posádka může svoje věci uložit do zvětšených vodotěsných kontejnerů pod sedačkami, což se na palubě více než hodí. Výrobce navíc sebevědomě tvrdí, že jeho loď má v kategorii plavidel pod čtyřicet stop největší plochu kokpitu, a po prohlídce jachty s tím musíme jen souhlasit. Pokud nejsou na palubě jen zkušení námořníci nebo jsou hosty menší děti, oceníte bezpečné uzavření kokpitu pevnými dveřmi, které tvoří v zavřené poloze plné zadní čelo. Jejich otevírání je díky robustním pantům pohodlné s jasnou aretací a těm uvnitř dávají velký pocit bezpečí. Příjemné jsou i sedačky na zádi směrem na vodu, hlavně v případě prodloužené verze. Ze sedaček je možné sledovat zvláště při kotvení v závětří prostor za lodí.

Celý článek najdete v aktuálním vydání Yacht 3/2023, který je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI