Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

GLASTRON 250 GT |Dokonalá klasika

25.06.2020 |
Motorové lodě

Motorové čluny s otevřenou přídí jsou právem nejprodávanější na řadě světových trhů. Poskytují totiž maximální prostor na palubě i pro velkou rodinu či skupinu přátel, vejdou se na přívěs za osobní auto, je poměrně snadné odtáhnout je k moři či na některé z jezer. Ekonomika provozu je stále ještě rozumná a pokud zrovna pár měsíců nemá majitel čas, může loď čekat pěkně na přívěsu bez velkých skladovacích či udržovacích nároků, až přijde její příležitost.

Nejmenší bowridery začínají na délce 17 stop, ale 20 stop neboli 7 metrů délky a 2,4 metru šířky jsou rozměry,které poskytnou posádce potřebné pohodlí i prostor, a poněkud zvlněná hladina také není pro dvacetistopou loď velký problém. Glastron 205 GT je aktuálně jedním z nejtypičtějších představitelů této kategorie. Charakterizuje ho moderní tvar, důraz na stylové prvky,jako jsou dobrá zvuková aparatura a voděodolné reproduktory, nepřímé LED osvětlení interiéru a přístrojová deska spolu s ovládacími prvky a kapličkami přístrojů, jejichž design svým tvarem odkazuje na to nejlepší ze sedmdesátých let minulého století. Technika je ale pochopitelně současná a v tom nejmodernějším pojetí. Majitel si může měnit barevnou náladu na lodi. Interiéru samozřejmě dominuje sezení, jež tvoří zadní lavice s úložným prostorem a za čelním sklem dvě samostatná otočná křesla. Ta zároveň disponují sklopnou střední částí tak, aby měl kapitána spolujezdec dobrou oporu těla při zvýšeném sezení. Uzavíratelným průchodem je pak možné projít na příď, kde je sezení do "V". Sedačky opět skrývají úložný prostor. Navíc je možné z přídě vytvořit velké čalouněné opalovací lehátko. Další místo pro opalování je potom na zádi. U každého sedadla je k dispozici robustní nerezové madlo pro případ, že se plavba neodehrává v ideálních podmínkách a je prostě potřeba se dobře držet. Na podlaze kokpitu je odnímatelná umělá rohož. Standardem v této kategorii jsou držáky nápojů všude, kde to je jen trochu možné..

Celý článek si můžete přečíst v aktuálním červnovém vydání magazínu Yacht. 

Text: Daniel Guryča

Foto: Glastron


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI