Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

Galeon 440 Fly |Nový etalon střední třídy

03.07.2023 |
Motorové lodě

Polská loděnice Galeon vždy překvapovala inovativním přístupem a odvážnými řešeními. Marketingové oddělení loděnice velmi brzy zjistilo, které oblasti světa jsou pro prodej rekreačních jachet nejdůležitější, a na ty zaměřilo svoji pozornost. Vstup na obrovský americký trh byl tak vyústěním této cesty a tamní prodeje zároveň podpořily investice do rozvoje a výroby nových modelů. Jedním z nich je i Galeon 440 Fly.

Galeon má v nabídce celkem deset modelů označovaných jako Fly, tedy lodí s flaybridgem. Nová  čtyřistačtyřicítka leží někde uprostřed této nezvykle široké škály.

Loděnice Galeon boří stereotypy

Za úspěchem Galeonu stojí nejen loděnice a tým lidí, kteří svou práci odvádí perfektně, ale také designové studio Tony Castro, které se postaralo o vzhled celé řady lodí Galeon. Ten má dnes v nabídce osmadvacet  modelů rozdělených do pěti modelových řad v délkách od třiceti do osmdesáti stop. Za posledních sedm let ztrojnásobil Galeon kapacitu výroby a loděnice je stále v soukromém vlastnictví. Společnost zaměstnává přibližně dva tisíce lidí a vzhledem k poloze u Baltského moře nemá žádná omezení délky plavidel ani omezení dopravy. Pětačtyřicet procent jejich tržního podílu připadá na americký trh, pětatřicet procent na Evropu a dvacet procent je Asie a zbytek světa. Jednou z důležitých výhod je také to, že verze s pevnou střechou a flybridgem nejsou postaveny na stejném trupu, ale vždy se jedná o individuální projekt, aby přesně vyhovoval daným rozměrům a hmotnosti.

Motorovou jachtu představujeme v letním dvojčísle YACHT 7-8/2023, které je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena