Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

Focus 36 |Pozdě, ale přece

14.06.2021 |
Motorové lodě

Na dobré věci se vyplatí počkat, což platí i v případě nové sportovní jachty Focus Power 36 od společnosti Focus Motor Yachts, která měla být původně představena na akci Cannes Yacht Show v září 2020,ale dočkali jsme se jí až počátkem jara 2021.

Výrobce sídlící v Amsterodamu si u nového stroje dal záležet na tom, aby zákazníkům přinesl širokou škálu možností využití obytných i zábavních zón v podpalubí, tak i na palubě. Novinka najde uplatnění jak při lehkém rekreačním sportu, tak při dlouhých přejezdech, o kterých bude ještě řeč. Důraz byl kladen na rychlost a "sportovní faktor", ale také na velkorysost místa pro posádku a též funkčnost celého konceptu této36 stop (11 metrů) dlouhé jachty. Výsledkem je kombinace otevřeného prostoru, vysoké kultivovanosti při přejezdech a rovněž slušné rychlosti do 50 uzlů (cca 92 km/h). Design lodi si vzal na starost oceňovaný námořní architekt Tony Castro, který například kormidelní stanoviště umístil neobvykle přímo do středu hlavní paluby spolu se dvěma pohodlnými křesly. Střecha má střední část vyplněnou plátěnou roletou, kterou lze v případě potřeby otevřít.

Sezení ve tvaru písmene "U" pojme až šest osob, což je na relativně malou loď opět velkorysé. Na zádi je pak klasicky místo na slunění, tentokrát včetně hydraulické platformy, tu je možné spustit do vody pro pohodlnější plavání. Zároveň poslouží i jako výtah pro "hračky" na vodní sporty, ať už jde o vodní skútr či cokoliv jiného.

V podpalubí se nachází salonek, v němž se posadí jen čtyři lidé, ale zase jde o místo, kde se v chladných večerech pozdního léta můžete skrýt před nepřízní počasí. Kromě toho jsou zde umístěny ještě kajuta majitelů, druhá kajuta pro hosty a koupelna. Na jednodenní výlety plavidlo bez problému pojme desetičlennou posádku, ovšem na noc vyplouvejte raději maximálně v pěti. Jachta je ideální i pro vícedenní romantiku ve dvou...

Celý článek si přečtěte v aktuálním Yachtu. 

Text: Pavel Kreuziger
Foto: Focus Motor Yachts


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena