Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

FAIRLINE TARGA 45 OPEN |Matrjoška s italskou elegancí

06.05.2021 |
Motorové lodě

Mladý a nadějný návrhář jachet Alberto Mancini tentokrát vytvořil loď, která kombinuje praktičnost s elegancí a luxusem. Stylová motorová jachta Fairline Targa 45 Open nabízí movitým zákazníkům vše, co si od plavidla podobného typu a cenové relace dokážete představit. Ale co ta matrjoška v názvu článku?

Ona totiž prezentace pro novináře začínala pohledem zezadu, kde jen hydraulicky odklopíte kus zádě a dostanete velkorysý úložný prostor s nájezdem pro motorový nafukovací člun. Můžete zde uložit i vodní skútr anebo prostě jen zavazadla hostů. Každopádně je "garáž" ideálně přizpůsobená pro tendr Williams 280MiniJet, se kterým můžete objevovat krásy okolního pobřeží, aniž byste riskovali, že se samotnou jachtou najedete na mělčinu.

To však není všechno. Ve chvíli, kdy je úložný prostor prázdný, se totiž dá jednoduše odklopit jeho dno, pod kterým se nachází motory. K těm mají mechanici v případě údržby či opravy opravdu snadný přístup a přímo z přístavu tak mohou snadno měnit provozní kapaliny, eventuálně vyměňovat jednotlivé díly.

Slovo "targa" známe hlavně z automobilového průmyslu, kde značí něco jako polokabriolet. Ostatně majitelé klasických Porsche by mohli vyprávět. Ani u novinky od Fairline není tento pojem v názvu jen tak pro nic za nic. Horní kajuta s kormidlem a bohatými odpočinkovými prostory je totiž kryta plátěnou střechou, která disponuje elektrickým ovládáním a stisknutím tlačítka se sklopí a odhalí tak pohled na nebe. A když začne pršet nebo se zhorší podmínky na moři, stačí znovu stisknout tlačítko.

Od zádě, na které se nachází platforma pro plavání, je snadný přístup dovnitř lodi, přičemž cestou projdete kolem obrovského multifunkčního opalovacího lehátka. Horní kajutu jednoduše obejdete z obou stran až k přídi (jak jinak než s lehátkem),samotná kajuta opět nabízí velkoryse řešená místa pro odpočinek ,zejména ohromnou pohovku ve tvaru U se sklopným jídelním stolkem a volitelný bar. Vpravo vepředu pak výrobce umístil dvě pohodlné sedačky ke kormidlu s přehlednou a ergonomickou palubní deskou, ovladači od Volva a displejem navigace a dalších přístrojů. Kolem kormidla se protáhnete do podpalubí, které začíná dolní společenskou místností s kuchyní, střešním oknem, klimatizací a například i ovladači baterie a celkově napájení plavidla. Cestou dopředu projdete kolem koupelny s WC a plnohodnotným sprchovým koutem až do majitelské kajuty, která je přirozeně nejluxusnější součástí už beztak prvotřídně vybavené jachty...

Celý článek si můžete přečíst v květnovém vydání magazínu Yacht. 

Text: Pavel Kreuziger
Foto: Fairline


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI