Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

BLUEGAME BGX60 |Kompaktnější a stále prostorná

27.03.2023 |
Motorové lodě

Jachta BGX60 je upravenou variantou prvního modelu stejnojmenné série, konkrétně BGX70. Je kompaktnější, ale přitom stále velmi prostorná. Dlouhá je šedesát stop, tedy přibližně osmnáct metrů, takže ses ní lépe manévruje v přístavu. Ale na komfortu byste chybějící tři metry téměř nepoznali.

Italská kráska

Bluegame pochází ze severu Itálie a tamní design se na nové jachtě podepsal v tom nejlepším slova smyslu. Tato kráska je temperamentního a zároveň čistého vzhledu. Jak již bylo řečeno, navazuje na BGX70, který započal historii nové série v roce 2020. Zmenšení tohoto konceptu bylo pro designéry výzvou. Cílem bylo zachovat všechny výhody inovativního konceptu, ale v menším balení.

Důraz byl přitom kladen nejen na to, aby loď dobře vypadala, ale i na praktický život majitele a jeho rodiny, popřípadě hostů na palubě. Důležité bylo zachování soukromí jednotlivých členů posádky a současně  rozvržení interiéru a venkovních prostor lodi s plynulými a ladnými přechody. I díky tomu loď nepůsobí, jako by měla "pouhých" šedesát stop, ale zdá se mnohem větší.

Při vývoji série BGX myslel výrobce na inovace a integraci technologií, které usnadňují život na palubě a dělají ho co nejpohodlnějším. Když to zkombinujeme s nezaměnitelným designem, dostaneme vpravdě jedinečné plavidlo. Koncept a celkový design lodi si vzal na starost Luca Santanella, přičemž mu v tom výrazně pomáhal tým Zuccon International Project. Pod designem trupu je pak podepsán Louis T. Codega.

Tuto motorovou jachtu představujeme na straně 16 v aktuálním vydání YACHT 4/2023, které je možné koupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI