Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

Absolute Navetta 64 |Devatenáct metrů přepychu

22.04.2021 |
Motorové lodě

Nejnovější přírůstek v nabídce italské loděnice Absolute Yachts zaujme především milovníky luxusu. Loď Navetta 64 jim nabízí maximální pohodlí. Dá se na ní žít mnoho týdnů, ba i měsíců, aniž byste se ho vzdali.

Firma Absolute Yachts momentálně prodává ve své řadě Navetta šest lodí. Jejich délka se pohybuje od 48 do 73 stop, tj. přibližně od patnácti do dvaadvaceti metrů. Model 64 je se zhruba devatenácti a půl metry třetí největší. Pouhé konstatování vás však nepřipraví na dojem, jejž loď vyvolává. Působí masivně. Základním vzhledem se neliší od ostatních plavidel v řadě. Na první pohled si na ní všimnete téměř kolmé přídě a vzdušně vyhlížející nástavby s vysutým můstkem. Většina linií jachty se směrem od přídě k zádi mírně svažuje. Snad aby loď působila rychlejším dojmem. Z dalších prvků nejspíš zaujmou výrazná tmavá asymetrická okna na bocích plavidla. Na zádi pak najdeme dnes už prakticky povinnou koupací plošinu. Loď je certifikovaná až pro šestnáct lidí. Formálně spadá do kategorie jachet. Výrobce však počítá s profesionální posádkou. Na lodi pro ni připravili ubytovací prostory.

Pěkné počasí jí svědčí
Paluby Navetty 64 jsou pokryty teakem. Nástavba se dá obejít po obou bocích. Z koupací plošiny do kokpitu a na opalovací plošinu na přídi vedou nízké schody. Celou záď lodě stíní střecha nástavby, která tvoří zároveň obrovskou horní palubu. Přesahy jsou i po obou stranách, takže cestou ze záďového kokpitu na příď jste alespoň částečně chráněni před sluncem nebo deštěm. Na příď lze na přání zákazníka nainstalovat karbonové sloupky pro upevnění plátěné sluneční střechy. Celkově lze říct, že loď je určena do příjemného středomořského podnebí.

Výrobce předpokládá, že posádka bude trávit většinu času na palubě a užívat si mořského vzduchu. Když bude loď stát na kotvě, bude asi nejvíc živo v prostorném záďovém kokpitu. Je vybaven polstrovaným sezením a jídelním stolem. Na levoboku z něj vedou schody nahoru na flybridge. Vedle stojí malý bar. Na pravoboku se pak otvírají široké posuvné dveře do útrob hlavního salonu. Jeho interiér je opticky rozdělen na tři části.

Nemluvte na kormidelníka!
Zadní část nástavby je věnována všemu kolem občerstvení. Na levoboku se nachází prostorná kuchyně. Na jachtách obvyklá zdrobnělina kuchyňka by v tomhle případě opravdu nebyla vhodná. Najdete v ní veškeré vybavení, na nějž jste zvyklí z domova. Dost možná je ho dokonce víc. O kus víc vepředu se rozkládá salon. Na pravoboku v něm stojí další sedací souprava s nízkým stolkem...

Celý článek si můžete přečíst v dubnovém Yachtu

Text: Radek John
Foto: Absolute Yachts


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena