Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

ABSOLUTE NAVETTA 48 |Esence Itálie

10.06.2024 |
Motorové lodě

Z téměř patnáct metrů dlouhé motorové jachty Navetta 48 italské značky Absolute přímo čiší duch  středomoří. Na této lodi můžete trávit poklidné víkendy s rodinou a přáteli, ale díky přiměřené motorizaci to zvládnete i pořádně rozjet. Osmačtyřicítka je zároveň nejmenším modelem rodiny Navetta, která aktuálně představuje sedm lodí. 

Luxus na tři patra

Jak píše výrobce ve svých propagačních materiálech, „prostor se neměří na stopy, ale na zážitky, jež může obsahovat“. Oproti některým jiným jachtám, o nichž u nás píšeme, je Navetta 48 relativně malá, ale na druhou stranu je tak dokonale rozvržená, že se na ni vešlo vše potřebné. Navíc je prostor na její palubě rozčleněn do tří pater. Začneme-li hned nahoře, pak potěší horní otevřená paluba s kormidelnou, od níž je skvělý výhled na všechny strany. Kromě řídicího stanoviště zde nalezneme rozměrnou pohovku na opalování, venkovní bar a zadní pohovku ve tvaru písmene C, která ze tří stran obklopuje velký jídelní stůl.  Tady je vidět hlavní rozdíl mezi jižanskými a skandinávskými výrobci. Ti druzí zkrátka počítají i s horším počasím, a tak je větší část prostoru prosklená a oddělená od exteriéru. V Itálii však očekávají spíše slunečné dny, proto v přední části spodní paluby nalezneme možná ještě větší pohovku než nahoře. Při  pohledu z boku horní paluba opticky působí, jako by byla z té spodní hydraulicky zvednuta, aby odkryla bohatě prosklený kokpit a zadní palubu, na níž je opět další posezení se stolkem. To je tentokrát kryté, aby bylo možné si čerstvý vzduch a přímořskou atmosféru užívat ve stínu při poledním slunci nebo třeba i při mírném dešti. Po obou stranách tohoto posezení vedou schody na koupací platformu, přes kterou se klasicky přechází i v přístavu na molo nebo přímo na nábřeží. 

Představení najdete ve vydání YACHT 6/2024, které je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena