Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

43WALLYTENDER |Originální v každém detailu

24.03.2021 |
Motorové lodě

Společnost Wally odhalila novinku v podobě motorové jachty, jež svoji originalitu dává tušit už ve svém názvu. Přibližně 13metrové plavidlo zvané 43wallytender totiž od konkurence rozezná každý na první pohled.

Ať už se vám tenhle stroj líbí nebo ne -a věříme, že pozitivních reakcí bude více - určitě nám dáte za pravdu, že je jiný než ostatní. Šípovitý tvar trupu, designová stříška a koncept točící se okolo "centrálního kokpitu" přináší k jaksi očekávatelnému pocitu pohodlí a bezpečnosti ještě další rozměr. A sice ten, že v každé marině se za touto lodí rozhodně budou obracet obdivné zraky zvědavců i v případě, že vedle bude stát jachta o několik tříd dražší.

To vše ještě podtrhuje netypické tmavě zelené zbarvení v kombinaci s krásnou palubou z týkového dřeva a luxusně působícím palubním posezením sestávajícím z několika pohovek. Samozřejmě předpokládáme, že možnosti personalizace budou nemalé a nejen barvu a rozložení paluby si tak může zákazník přizpůsobit obrazu svému.

Zelená barva ovšem bude typická, označená jako "Gator Green", a to na počest první plachetnice značky s názvem Wallygator, která započala zajímavou historii firmy Wally a v roce 2021 bude slavit třicáté výročí svého založení.

Výrobce u modelu 43wallytender kladl důraz především na multifunkční možnosti využití. Loď tak dokáže sloužit jako rodinné plavidlo pro každodenní použití, mořské nebo říční taxi, případně jako podpůrná motorová loď pro velké plachetnice či motorové jachty. Paluba pojme až 12 osob a maximální rychlost činí 40 uzlů, tedy hodně slušných 74 kilometrů za hodinu.

Díky skládacímu jídelnímu stolu a posezení rozmístěnému kolem okrajů poslouží loď více účelům i bez úprav. Přes den tak může třeba přepravovat plachty a další komponenty na náročné regatě, odpoledne rozvážet závodníky do přístavu a večer si lze na palubě oddechnout při sklenici vína s rodinou a následně i přespat v pohodlné kajutě. K té ještě náleží koupelna s WC. Stroj vyvíjela firma Wally ve spolupráci s technickým oddělením společnosti Ferretti Group. Výsledkem je trup z pokročilých kompozitních materiálů, jehož stavba probíhá v nové továrně v italském Forli. V základu přitom dostane zákazník několik extra řešení, které jeu ostatních výrobců běžně jen za příplatek. Jsou to pevná střecha z uhlíkových vláken, LED osvětlení paluby, skrytý kotevní systém fungující na stisknutí tlačítka, případně boční vlnolamy, které se dají otevřít a paluba se tak rázem podstatně rozšíří a dostane další rozměr...

Celé představení motorové jachty si můžete přečíst v březnovém vydání Yacht magazínu. 

Text:Pavel Kreuziger
Foto: Wally, Alberto Cocchi


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI