Yacht > Články > Lodě >

VANQUISH YACHTS 24 SPORTFISH |Další neobvyklá loď pro rybaření

17.06.2021 |
Lodě, Aktuality

Společnost Vanquish Yachts v Nizozemsku potvrdila zahájení výroby elegantní a na míru vyprojektované jachty Sport Fish, lodě, kterou ještě žádná ryba neviděla. Dvacet čtyři metrů dlouhá jachta nese označení VQ80 a očekává se, že bude sloužit jako doprovodná loď pro projekt SkyFall, šedesátimetrovou superjachtu, která je v současnosti ve výstavbě v Heesenu. Jedna z nejrychlejších super jachet na světě kombinuje funkčnost rybářské lodě jedinečným designovým stylem Vanquisha čistými liniemi.

Vezměte návnadu
Pohon pro tento extrémní projekt zajišťují lodní motory nové generace C32 od Caterpillaru. Celkový výkon je úctyhodných4 800 koňských sil. Projektovaná maximální rychlost 51 uzlů. Tomu odpovídají i palivové nádrže, které pojmou neuvěřitelných5 700 litrů. Akční rádius je při rychlosti od 48 do 50 uzlů 330 námořních mil, což zaručí dostupnost těch nejlepších revírů pro rybolov mimo obvyklé trasy rybářských lodí. VQ80 SportFish nastavuje nový standard pro výkon a jízdní komfort v jachtařském průmyslu.

Klient se rozhodl vytvořit velmi speciální sportovní loď, která se dnes na vodě nepodobá ničemu jinému. Museli jsme si hodně pohrávat s proporcemi, abychom dostali správnou výšku. Totéž platí pro prostorný záďový rybářský kokpit, jehož horní linie prochází trupem, prolíná se se strojovnou a okny kajuty a vytváří tak jednotný designérský styl a skutečný pocit rychlosti.

Elegantní a sportovní interiér navazuje v asketickém stylu s povrchovou úpravou z uhlíkových vláken, spoustou hry se světlem a překvapivou absencí dřevěných povrchů. Na palubě je apartmá majitele a dvě kajuty pro hosty. Počítá se také s ubytováním pro dva členy posádky, protože úroveň služebna palubě bude vysoká. Nechybí ani stabilizátor Seakeeper 26 pro maximální pohodlí na rozvlněném moři. Jachta má být dodána na jaře 2023.

Loděnice nedávno rozšířila své zázemí, aby byla schopna pokrýt nárůst objednávek, a založila novou divizi nazvanou Vanquish SuperYachts, která bude stavět větší projekty, jako je VQ80 SportFish pro projekt SkyFall.

www.vanquish-yachts.com


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI