Yacht > Články > Lodě >

SHOGUN 43 |Téměř vesmírná loď

05.09.2021 |
Lodě, Plachetnice

Interiér této nové plachetnice na první pohled připomíná interiéry vesmírných lodí, které si vysnili tvůrci rozličných sci-fi filmů. Na rozdíl od těchto případů však Shogun 43 rozhodně není pouhou kulisou.

Za tímhle futuristickým plavidlem stojí tým společnosti Shogun Yachts ze Švédska, která staví moderní a sportovní lodě z uhlíkových vláken, prošpikované těmi nejmodernějšími dostupnými technologiemi. Výjimečný design, který rozhodně není možné označit za konvenční a tradiční, je vhodný jak pro závody, tak pro běžné "každodenní" plachtění a víkendové výlety s rodinou. Shogun 43 je aktuálně ve vývoji a navazuje na již představenou plachetnici Shogun 50, která váží jen 7 900 kg, z čehož 45 % je v "torpédovém" kýlu. Model 43, který má v kýlu 42 procent své hmotnosti (z celkových 6 330 kg), samozřejmě půjde taktéž výrazně přizpůsobovat majitelovu obrazu a jeho individuálním požadavkům. A to nejen, pokud jde o barvy a uspořádání exteriéru a interiéru, ale i ve smyslu funkcí pro plachtění.

Výrobce se chlubí i svým týmem, jenž je vybrán z řad expertů, kteří kromě své specializace dokážou myslet mimo zavedené normy. A na lodi je to vidět. Přímo za designem jachty stojí Håkan Södergren společně se synem Oscarem, kteří už nějakou historii při navrhování lodí mají.

www.shogunyachts.com


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI