Yacht > Články > Lodě >

Sezóna 2020 právě začala |Yachting festival Cannes

02.10.2019 |
Lodě

Podzimní přehlídka lodí se koná vždy v září ve Vieux Port, v jednom z nejstarších přístavů na francouzské Riviéře, pravidelně již od roku 1977. Letošní ročník byl v mnoha směrech vyjimečný.

Do přístavu Port Canto, kde doposud byly jen použité lodě, se přestěhovalo vše, co má plachty. Tedy nejen klasické jednotrupé plachetnice, ale i katamarany a trimarany a s tím související služby. Díky zářijovému termínu jde vlastně o první výstavu pro sezonu, která začne až v následujícím roce, a loděnice ji tak využívají pro představování novinek.I když jsem zde z úst produktových manažerů slyšel, že to nejlepší chystají až na leden do Düsseldorfu. V obou přístavech si návštěvníci mohli prohlédnout 638 lodí v délkách od 2,1 do 55 metrů. 542 vystavovatelů 122 světových premiér, to jsou dva dobré důvody, proč Cannes navštívit. Po návratu z takových akcí často slýchám dotazy na novinky.Tentokrát můžu říct, že je jich hodně. Přední světové loděnice investují do nových modelů.Je těžké si to tempo představit. Například Princess uvede během dvanácti měsíců deset nových modelů. Pro naše zákazníky zůstává nejzajímavější model 55 Fly v novém designu. Ani Sunseeker s osmi novinkami nezaostává. V Cannes byla vidět i nejnovější osmatřicítka,která je jednou z nejrychlejších sériově vyráběných lodí.

Více informací o novinkách pro rok 2020 se dočtete v aktuálním vydání časopisu Yacht.

Foto a text: Daniel Guryča

 

 


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI