Yacht > Články > Lodě >

Na víkend u vody |Jeanneau cap camarat 7.5 DC série 2

08.11.2019 |
Lodě, Testy
Testy

Loď použitelná na vodní sporty, rodinné výlety, rybaření, pobřežní vyjížďky. Na dlouhé plavby to není, během těch kratších se na ní dá ale vcelku pohodlně přespat. To je Cap Camarat 7.5 DC série 2 od Jeanneau.

Z dlouhého názvu je patrné, že člun Cap Camarat 7.5 DC série 2 je přepracovanou verzí staršího produktu stejné řady. Původní člun přinesl svého času množství zajímavých řešení. Byla mezi nimi pohodlná kajuta na přídi, samostatná toaleta (na loď dané velikosti v té době neobvyklá) a třetí oddělené lůžko. Nová verze zachovává všechny výhody té staré. Oproti své předchůdkyni má ale otevřenější kokpit. Značka Jeanneau loď poprvé oficiálně představila na loňských lodních výstavách v Paříži a Düsseldorfu. Člun se vyznačuje ladnou sportovně působící siluetou. Na první pohled vás na něm zaujme zkosené ochranné sklo, prodloužené na bocích až téměř k zádi. Přední palubu lemuje nízké zábradlí z leštěného kovu. V přední části trupu jsou vidět dlouhá tmavá asymetrická okna. Na zádi vyčnívají po stranách závěsného motoru dvě úzké koupací plošiny. Interiér lodi je rozdělený na nízkou přední kajutu a otevřený kokpit. Ze břehu se na loď nejlépe nastupuje přes koupací plošinu na pravoboku. Od kokpitu ji oddělují dvířka z kovových trubek. Dá se o ně opřít speciálně tvarovaný polštář, takže se z nich stane pokračování levoboční sedačky ve tvaru písmene "U". Kolem sedačky se odehrává většina života na palubě. Její záďové opěradlo se dá překlopit. Pak už stačí jen položit na levoboční koupací plošinu další polštář a vznikne pohodlně vyhlížející lehátko. Před sedačku lze také upevnit stůl s deskou z teakového dřeva. Místo stolu je možné nainstalovat i podpůrný rošt. Dá se na něj položit matrace, a ze sedačky tak vznikne rozlehlá opalovací plošina. Ještě víc místa k vyhřívání na slunci je však na přední palubě...

Více informací se dočtete v aktuálním vydání časopisu Yacht. 

Text: Radek John

Foto: Daniel Guryča a Jeanneau


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI