Yacht > Články > Lodě >

IC36 |Rychle, bezpečně, nezávisle

14.04.2021 |
Lodě

Za ryze českým projektem lehkého katamaranu stojí Jaromír Popek a Tomáš Jonáš Janda. Loď staví v hale nedaleko Českých Budějovic a mají s ní velké plány.

IC36 je vybaven kromě plachet také dvěma lehkými 6kW elektromotory Oceanvolt a solárními panely o výkonu až 1,152 kW. Překvapivá je i certifikace "A" pro oceánskou plavbu. Při stavbě byly použity špičkové materiály a komponenty ze světa závodního jachtingu .Díky tomu je možné převážet tento inovativní katamaran za silným SUV. Po složení se totiž ze šířky 6,2 metru dostane na povolených2,55 m a v pohodě se vejde do hmotnosti3 500 kg včetně přívěsu. Autoři si od tohoto řešení slibují značnou úsporu nákladů při přepravě. V plánu jsou tři stupně výbavy.

Nejlehčí "RAW" je zaměřen na výkon bez nároků na pohodlí. Nemá střechu a jeho cena začíná na 295 000 EUR bez DPH. V ceně jsou ale 3Di plachty a karbonový otočný stěžeň. "PACER" míří na zákazníky, kteří hledají obojí, tedy rychlost spolu se snadnou ovladatelností, a komfortní výbavu pro dlouhé plavby, jako je střecha, úložné prostory, zařízená kuchyně a pohodlné spaní. Jeho cena začínána 370 000 EUR bez DPH. "INDEPENDENCE" je nejvyšší model, který zahrnuje nejlepší technologie.

Cena začíná na 450 000 EUR bez DPH.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI