Yacht > Články > Lodě >

FJORD 53XL |Nejluxusnější verze může mít až 1 200 koní

17.11.2021 |
Lodě

Norský výrobce Fjord, který již delší dobu patří pod německou společnost HanseYachts AB, představil novinku v podobě nejluxusnějšího motorového člunu ve svém portfoliu.

Jedná se o Fjord 53XL, který je definován jako větší sourozenec velice úspěšného modelu Fjord 41XL. Toho se za pouhý rok prodala více než stovka exemplářů.

Přes šestnáct metrů dlouhý člun může být poháněn až 1 200 koňmi. To platí v případě, když si ho majitel nechá osadit vrcholnou dvojicí motorů Volvo Penta IPS 800. V základu jsou o něco méně výkonné pohonné jednotky, a to dvakrát Volvo Penta IPS 700 a celkových 1 100 koní. Maximální rychlost tohoto luxusního stroje dosahuje 34 uzlů, tedy přibližně 63 km/h.

Tato loď má ztělesňovat čisté DNA značky Fjord, díky kterému je tak úspěšná. Komfortní kokpit, pohodlná kajuta pro posádku i futuristický vzhled, který plavidlo na první pohled odliší od konkurence. Za všechnu nadstandardní výbavu a kvalitní zpracování si výrobce přirozeně nechá slušně zaplatit. V základu tak Fjord 53XL stojí 1 149 000 EUR plus daň z přidané hodnoty.

www.tpscentrum.cz

 

 


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena