Yacht > Články > Lodě >

61. SALONE NAUTICO |Ofenziva pokračuje

07.11.2021 |
Lodě

Letošní výstava lodí v Janově se konala jen týden po festivalu v Cannes, ale pořadatelé napnuli všechny síly k tomu, aby Janov za Cannes nezaostával. Je nutné podotknout, že se to při vší snaze podařilo jen částečně.

Laťka byla hodně vysoko. Okolí výstaviště v Janově navíc prochází velkou přestavbou tak, aby bylo vše připraveno, až bude hostit jednu z etap závodu plachetnic kolem světa The Race. Zatím jsme mohli vidět vizualizace na billboardech, které zakrývaly staveniště v těsném sousedství výstavy. O další nepříjemnost se postarala opatření proti covidu. Takzvané Green pasy byly důsledně vyžadovány při vstupu na výstaviště a nejen tam, což vše trochu komplikovalo. Přes veškerou snahu pořadatelů zůstává výstava Salone Nautico především italskou záležitostí. Kromě italských loděnic, které měly pochopitelně hodně velké expozice, tady byl reprezentativně zastoupen snad jen Sunseeker. Ostatní loděnice z Německa či Francie nechaly svoje prezentace na italských zastoupeních a mezinárodní charterové společnosti, jako například Dream Yacht Charter, chyběly úplně.

Z pohledu běžného návštěvníka a milovníka lodí má však Janov řadu výhod...

A jaké výhody Janov nabízel? To se dočtete v listopadovém Yachtu. 

www.salonenautico.com

Text: Daniel Guryča
Foto: Daniel Guryča a Salone Nautico


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena