Yacht > Články > Lodě >

23. Biograd Boat Show |Rekordní návštěvnost situaci navzdory

12.12.2021 |
Lodě

Letošní výstava lodí v Biogradu na moru dosáhla rekordní návštěvnosti navzdory přísným kontrolám covid pasů a silnému pátečnímu dešti. Otevírací den, čtvrtek a sobota, zaznamenaly celkovou účast 18 524 milovníků jachtingu a lodí. Dalším překvapením byla všeobecná shoda vystavovatelů, že na tuto výstavu dorazilo zdaleka nejvíce zahraničních návštěvníků za celou její více než dvacetiletou historii.

Výstava hostila více než 300 registrovaných vystavovatelů a proběhlo na ní mnoho světových a chorvatských premiér. Asi díky opatrnosti některých vystavova-telů byl tento počet mnohem vyšší, než bylo oficiálně deklarováno před začátkem výstavy. Velkými vítězi na letošní výstavě byli chorvatští stavitelé lodí, kteří těžili z nedostatku dodávek plavidel a vyšších nákladů od zavedených mezinárodních značek. To bylo velmi patrné u místních stavitelů větších motorových jachet s mnoha smlouvami podepsanými přímo na místě včetně zaplacených záloh.Součástí Biograd Boat Show jsou i velmi hojně navštěvované "Námořní dny" organizované pro profesionální návštěvníky Chorvatskou hospodářskou komorou. Další úspěšnou odbornou akcí je dvoudenní "Croatia Charter Expo" s více než stovkou poskytovatelů flotil lodí a charterovými agenturami, které letos zaznamenaly razantní nárůst zájmu o svoje služby. Organizátoři se rozhodli vyžadovat pro vstup na akci covid pasy, aby podpořili bezpečnost, a to se ukázalo jako správná volba. Méně omezení na samotné výstavě přispělo k příjemné atmosféře.

Podrobné informace na-jdete na www.bbs.com.hr.

Text a foto: Daniel Guryča


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI