Yacht > Články > Aktuality >

Zodiac Pro 7 |Dravec na Rozkoši

04.06.2018 |
Aktuality

Největším modelem z nové řady člunů Zodiac PRO je "sedmička". V elegantní šedé barevné kombinaci jsme ji testovali na Rozkoši. Dravě nevypadala jen na první pohled, ale potvrdila svůj skvělý výkon i během testovací jízdy.

Výrobce umožňuje vybrat si konfiguraci i výbavu z několika nabízených alternativ pro různá využití - rybaření, potápění, výlety s rodinou, obsluhu velkých lodí či jiných zařízení umístěných na vodě a samozřejmě i pro profesionální účely. V nabídce je i široká škála barev. V našem případě je člun konfigurován zejména pro rekreaci
a je velmi dobře vybaven. Kokpitu dominuje odklápěcí konzola řízení PRO HLS se sedačkou PRO, v zadní části je namontována další třímístná sedačka. Kokpit chrání sluneční stříška T-Top a vzadu se tyčí radarový oblouk PRO s pozičními světly. Přístup do vody zajišťují koupací plošiny na zádi s koupacím žebříkem, nechybí držáky rybářských prutů ani lednice.

Vzduchové válce jsou vyrobeny z vysoce kvalitního materiálu Hypalon™-Néoprène™ fabric, trup a podlaha jsou laminátové. Vynikající technologie i provedení dovolují výrobci poskytovat na člun pětiletou záruku na vzduchotěsnost. Kokpit je optimálně využitý a vešlo se sem více úložných prostor než u předchozích modelů. Některé z nich jsou uzamykatelné. Příď je opatřena kompletním kotevním zařízením - kotvou, rolnou i schránkou.
Na přídi i zádi nechybí nerezové vazáky, ani tažné oko na přídi, dvě vlečná oka či čtyři madla.

Šířka 2,5 m umožňuje bezproblémovou přepravu člunu na přívěsu za osobním automobilem. Člun spouštíme na vodu na sjezdu v jachtklubu TJ Slavia. Je osazen motorem Evinrude E-TEC G2 C200FX o objemu 2,7 l a výkonu 200 koní s extra dlouhou nohou, který zaručuje vysoký točivý moment a přitom efektivní spotřebu paliva. Také na tento motor je poskytována pětiletá záruka. Další výhodou je 5 let nebo 500 hodin provozu bez předepsané návštěvy servisu. Přísun paliva zajišťuje 200litrová vestavěná nádrž.

Řidič a případně spolujezdec se při jízdě pohodlně opírají o sedák, jsou dobře chráněni čelním sklem konzoly a mají slušný výhled. Sportovní plavba je příjemným zážitkem, Zodiac PRO 7 předvede na klidné prázdné hladině Rozkoše, co umí. Maximální rychlost kolem 90 km/h při 6 200 ot./min řádně pročechrá vlasy. Sedačky jsou ale bezpečné, na té přední před konzolou se komfortně svezou i děti. Při plné rychlosti displej motoru Evinrude ukazuje spotřebu 80 litrů paliva za hodinu. Ovládání usnadňuje i-Trim, který plně automaticky optimalizuje trimování motoru podle stylu jízdy a zatížení člunu. Lze ho ovšem přepnout i do manuálního režimu. Trup ve tvaru hlubokého "V" zaručuje pohodlí a bezpečnost i na silně rozvlněné hladině, takže si dovedu představit, že i plavba na moři bude příjemná. Člun má proto velmi všestranné využití - od rodinné rekreace s taháním hraček nebo lyžaře a s pikniky na pláži přes trénink jiných vodních sportů, rybaření nebo potápění až po plně profesionální činnosti.

Tmavě šedý Zodiac PRO 7 s barevně sladěným motorem Evinrude G2 C200FX vypadá opravdu "chlapácky"
a můžete si s ním troufnout prakticky do jakýchkoli podmínek na moři.

Text Eva Skořepová

Foto Eva Skořepová a Milan Havel

Zveřejněno v 6/Yacht


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI