Yacht > Články > Aktuality >

Thajsko oznamuje velký krok ve znovuotevření pro návštěvníky během této zimy

12.12.2021 |
Aktuality

Thajsko je nyní připraveno pozvat ke vstupu do země naočkované návštěvníky ze 46 zemí včetně České republiky bez karanténních opatření a dovolit jim cestovat kamkoliv.

S platností od 1. 11. 2021 mohou plně očkovaní cestovatelé z Česka a dalších 45 zemí navštívit Thajsko a užít si zde dovolenou v jakékoliv části země. Návštěvníci si musí zaregistrovat online "Thailand Pass". Sem musí nahrát platný očkovací certifikát a další potřebné dokumenty pro schválení vstupu do země. Návštěvník musí mít doklad o pojištění s krytím minimálně 50 000 USD a rezervaci minimálně jedné noci v hotelu, který je certifikovaný jako SHA Plus. Součástí této rezervace musí být předplacený RT-PCR covid-19 test, který bude proveden po příjezdu. Dále je nutno se prokázat negativním RT-PCR covid-19 testem provedeným maximálně 72 hodin před odletem. Děti mladší dvanácti let nemusí být očkovány, ale musí mít negativní výsledek RT-PCR testu provedeného maximálně 72 hodin před odletem. Po příletu musí být proveden RT-PCR covid-19 test během prvního dne. Poté si návštěvník musí stáhnout a nainstalovat pohotovostní aplikaci MorChana a počkat v ubytovacím zařízení na výsledek testu, který by měl být k dispozici během jednoho dne. S negativním výsledkem testu může návštěvník svobodně cestovat kamkoliv po Thajsku.

Neočkovaní cestovatelé mohou cestovat do Thajska v rámci režimu alternativní karanténa (Alternative Quarantine System). Musí dodržet desetidenní karanténu. Tento režim vyžaduje doklad o negativním RT-PCR covid-19 testu provedeném maximálně 72 hodin před odletem a doklad o pojištění s krytím minimálně 50 000 USD. Dále je nutné provedení RT-PCR covid-19 testu během prvního dne a antigenního testu během osmého až devátého dne.

Očekává se, že následným krokem bude ote-vření Thajska pro další země. Vstupní požadavky byly zmírněny kvůli zjednodušení cestování do Thajska. Díky nádherným plážím, kulturním atrakcím a dostatku slunce spolu s neuvěřitelně nízkými cenami za ubytování v hotelech a resortech země úsměvů by Thajsko mělo být na přední pozici při výběru destinace pro dovolenou během této zimy.

Více na www.tourismthailand.org


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI