Yacht > Články > Aktuality >

Thajsko na Izolepa Cupu 2020

13.08.2020 |
Aktuality

V polovině prázdnin upořádal Colins Yacht Club již 14. ročník jachtařských závodů s názvem Izolepa Cup na Orlické přehradě. Izolepa Cup jsou nejen jednodenní jachtařské závody, ale také celovíkendová sportovně společenská akce v marině Orlík. 
Letos poprvé byla regata organizovaná s podporou Thajské centrály cestovního ruchu, která 
pozvala všechny účastníky na raut v duchu vynikajících thajských specialit. 
Součástí setkání bylo také představení Thajska nejen jako kulinářské velmoci, ale také jako zemi obklopenou mořem s mnoha lokalitami pro rekreační jachting. Účastníci se seznámili s realizovanými plavbami z Phuketu a dozvěděli se o dalších plánovaných trasách jak na týden, tak na 14 dní směrem na Malajsii nebo s možností plavby z oblasti Trat na jih, směrem na Kambodžu. Thajská centrála cestovního ruchu nejen podporuje jachting v Thajsku, ale také pořádá prostřednictvím čtyř zástupců z Čech a Slovenka flotilové plavby – Amazing Thailand Flotilla Sailing. Colins Yacht, která je jednou ze spolupracujících agentur, poskytuje podrobné informace ke všem trasám a plánovaným plavbám a zajišťuje v Thajsku pronájem lodí.

 Izolepa cup je společné setkání kamarádů, známých a všech příznivců jachtingu je v marině Orlík vždy od pátku do neděle, kdy je dost času na vyprávění zážitků, výměnu zkušeností a plánování dalších plaveb. Samotná regata se koná vždy v sobotu. Letos byl krásný letní den, ale vítr foukal jen slabý. Díky tomu se odjely jen dvě etapy. Startovalo se od plavoucího mola před marinou Orlík, trať vedla kolem bójí s výhledem na zámek Orlík a Žďákovský most. Do cíle se lodě vracely opět k molu, na kterém bylo pro posádky připraveno chlazené občerstvení. Večer proběhlo slavností vyhodnocení a vyhlášení vítězů. Každá posádka dostala pohár a věcné ceny od Thajské centrályy cestovního ruchu. Zlatou plachetnici jako první cenu předala vítězi – lodi Zephyr, ředitelka Thajské centrály cestovního ruchu, paní  Wajanan Silpawornwiwat.

Colins Yacht Club zve všechny na příští, již 15. ročník Izolepa Cup opět uprostřed prázdnin v marině Orlík .

 www.cyc.cz

Text: Jaroslav Hornych
Foto: archiv CYC


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena