Yacht > Články > Aktuality >

Sonary |Garmin Striker Plus

20.06.2018 |
Aktuality

Před dvěma lety se značka Garmin rozhodla do všech svých sonarů integrovat GPS a poskytnout základní navigační funkce. V letošní řadě produktů přidala funkci QuickDraw, která sama během plavby vytváří a na displeji kreslí podrobnou mapu.

Sháníte na člun či plachetnici jednoduchý sonar? Očekáváte od něj základní funkce, především kontrolu hloubky pod lodí v případě kotvení nebo plavby v neznámých místech? Základní sonary mohou nabídnout mnohem více. Americký Garmin, specialista na GPS navigace, integroval do svých základních sonarů GPS přijímač. Sonary jsou díky GPS schopné zaznamenávat pohyb lodi a poskytovat potřebné navigační funkce. Chcete se dostat na místo, kde pravidelně vnadíte ryby, nebo se za snížené viditelnosti potřebujete vrátit do přístavu? Na podobné úlohy dnes nepotřebujete námořní plotr, stačí mít základní sonar řady Garmin Striker, který podobné funkce standardně nabízí. Letos Garmin představil inovovanou řadu sonarů s označením Garmin Striker Plus.

Hlavním lákadlem je funkce QuickDraw známá z dražších a dokonalejších námořních plotrů. Tato funkce pomocí GPS a dat sonaru zaznamenává během plavby měřené hloubky a pomocí nich na displeji kreslí v reálném čase podrobnou mapu dna. Čím častěji s lodí vyplujete a čím více se v prostoru pohybujete, tím přesnější mapu získáte. Pro základní zmapování a získání mapy stačí jedna až dvě plavby. Vše je jednoduché a neskutečně rychlé. Výhodou je, že je možné snadno získat mapu a přehled o tvaru dna pro jakoukoliv vodní plochu, kde se dá plout. Tedy i na českých vodách, kde jinak podrobné mapy neexistují nebo se dají jen stěží získat. Ovládání všech sonarů je navíc k dispozici v českém jazyce.

Text a foto Garmin

www.garmin.cz

Zveřejněno v 6/Yacht


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI