Yacht > Články > Aktuality >

Nový přístav a dvě čerpací stanice pro lodě

18.07.2021 |
Aktuality

Na léto se česká síť vodních cest rozšířila o zmodernizovaný přístav ve Veselí nad Moravou a dvě čerpací stanice pohonných hmot.

Na Baťově kanále je letošní sezona obohacena o zcela proměněný přístav ve Veselí nad Moravou, který v květnu otevřelo Ředitelství vodních cest ČR. Ten nyní umožní bezpečné vyvázání a přístup ze břehu až pro 35 lodí u pevného nebo plovoucího mola s výložníky. Kapacita přístavu se tak rozšířila na trojnásobek. Všechna stání jsou vybavena přípojkami na elektrickou energii a pitnou vodu, ovládané přístavní kartou, jak je v nových přístavech a přístavištích již standardem. Přestavbou prošel i sjezd pro spouštění a vytahování lodí. Město také upravilo celý areál přístavu na břehu.

Úplnou novinkou je čerpací stanice pohonných hmot pro lodě, kde je možné pomocí 10 m dlouhých hadic s bezúkapovými pistolemi pohodlně natankovat benzín a naftu. Platba je samoobslužná prostřednictvím bankovních karet v tankomatu. Nádrže s odpadními vodami vyčerpáte vývěvou v servisním centru. Nyní lze bezpečně odčerpat i zaolejované nádní vody.

Druhá tankovací stanice byla zprovozněna v největším jihočeském přístavu v Hluboké nad Vltavou. Také zde je nyní možné pomocí 12 m dlouhých hadic s pistolemi bezpečně natankovat benzín a naftu, platí se opět bezhotovostně bankovními kartami. Ekologické služby rovněž doplňuje vývěva na odpadní a nádní vody z nádrží plavidel a výlevka chemických toalet. Tento přístav tak dnes nabízí kompletní spektrum služeb a je přirozeným centrem plavby na horní Vltavě.

Více se o veřejných přístavech, přístavištích a servisních centrech dozvíte na www.rvccr.cz


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI