Yacht > Články > Aktuality >

Chorvatsko úplně otevírá hranice pro 10 zemí EU

01.06.2020 |
Aktuality

Dne 28. května vláda Chorvatské republiky přijala rozhodnutí o úplném otevření hranic Chorvatska pro 10 členských států EU. Toto rozhodnutí určuje členské státy Evropské unie (Českou republiku, Maďarsko, Rakousko, Estonsko, Lotyšsko, Litvu, Polsko, Slovinsko, Německo a Slovensko), jejichž státní příslušníci nebudou muset při vstupu do Chorvatské republiky, prokazovat důvod jejich vstupu (obchodní, ekonomický, turistický atd.), ale budou moci vstoupit za stejných podmínek jako před vypuknutím COVID-19, i nadále s epidemiologickou kontrolou a s povinností dodržovat obecná a zvláštní doporučení Ústavu veřejného zdraví.

Aby omezili dopravní kolony na hraničních přechodech a zkrátili čekací dobu na překročení státní hranice, která bude oproti minulých letech prodloužena, vzhledem ke shromažďování dalších údajů, doporučují zahraničním občanům, kteří mají v úmyslu pobývat v Chorvatsku, předložit své údaje prostřednictvím entercroatia.mup.hr.

Ministerstvo vnitra a Ministerstvo cestovního ruchu Chorvatska zřídily webovou stránku entercroatia.mup.hr, aby zvýšily účinnost překračování hranice Chorvatské republiky a seznámily své hosty a návštěvníky s epidemiologickými opatřeními platnými v Chorvatsku...

Více informací se dozvíte zde.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI